Krunoslav Jurčić dobio otkaz u Mariboru

Nakon šest mjeseci provedenih na klupi Maribora, Krunoslav Jurčić nije više trener Mariborčana, a presudio mu je poraz od Celja.

Maribor se zahvaljuje Jurčiću na svemu što je učinio za nas u proteklih šest mjeseci. Uprava će uskoro imenovati novog trenera, a jedini kandidat je Darko Milanič
, stoji u priopćenju kluba.

Krunoslav Jurčić u Maribor je stigao krajem kolovoza prošle godine i to je bio njegov peti klub u karijeri. Trenersku karijeru počeo je u Puli Staro Češko, danas Istra 1961, a nastavio u Slaven Belupu s kojim je završio kao doprvak sezone 2007./2008. Karijeru je nastavio u Dinamu s kojim je doživio najveće uspjehe i kojeg je vodio u tri navrata. Godine 2011. preuzima klupu Lokomotive, ali je napušta nakon samo dva mjeseca.
Jurčić je uspio Maribor vratiti na vrh ljestvice, ali ga je zbog lošijih rezultata u posljednje vrijeme, uprava odlučila smijeniti. Identičnu epizodu u Mariboru prošao je i sadašnji hrvatski izbornik Ante Čačić, koji je na klupi Maribora uspio izdržati samo tri mjeseca.

Trenutno jedini kandidat za trenersku klupu Maribora je Darko Milanič, bivši trener Leedsa koji je na klupi posrnulog engleskog diva izdržao tek 32 dana.