Čilić: Lijepo je ponovno biti dio reprezentacije

Hrvatska Davis Cup reprezentacija počela je s pripremama za predstojeći susret prvog kola Svjetske skupine protiv Belgije u Liègeu, koji će se održati od 4. do 6. ožujka.

Na okupu su bili svi igrači na koje – bilo za mečeve, bilo za trening – računa izbornik Željko Krajan, osim Ivana Dodiga, koji bi se suigračima trebao priključiti u večernjim satima. Tako su pripreme započeli Marin Čilić, Borna Ćorić i Marin Draganja, koji s Dodigom i jesu na popisu poslanom u Međunarodni teniski savez (ITF), te Franko Škugor i Mate Delić, koji su u Belgiji na dispoziciji za trening, ali mogu uskočiti u sastav za mečeve pod uvjetom da promjena bude napravljena do sat vremena prije izvlačenja u četvrtak.

Na zemljano igralište u dvorani Country Hall du Sart-Tilman prvi su izašli Čilić i Ćorić, koji su u Belgiju došli s različitih strana svijeta: Borna je prošlog tjedna igrao u Dubaiju, a Marin u Acapulcu.

Lijepo je ponovno biti dio reprezentacije. Sve je za sada u najboljem redu, Borna i ja smo odradili prvi trening na podlozi na kojoj će se igrati. Imao sam prošlog tjedna zdravstvenih problema, jer sam ‘pokupio’ virozu u Meksiku i zbog toga se mučio cijeli tjedan. Ide prema boljem i nadam se da ću biti fizički spreman za mečeve od petka, kaže Marin Čilić, koji je posljednji put za reprezentaciju igrao 2014. u Amsterdamu protiv Nizozemske, a potom je zbog ozljeda propustio susrete sa Srbijom i Brazilom.

Ovo je prvi ovogodišnji izlazak na zemlju, usred sezone na betonskim igralištima.

Nije jednostavno. Pogotovo u početnom dijelu sezone, kad smo igrali puno turnira na betonu, i na otvorenom i u dvorani. Neće biti jednostavno, ali mislim da se tenis neće previše razlikovati od onog na betonu, jer je u dvorani zemlja za nijansu brža nego inače.

Njihova najjača karika je David Goffin, ali Čilić kaže kako se treba koncentrirati na njihovog drugog igrača.

David Goffin je njihov igrač broj jedan i na njega se oslanjaju, vjerujući da će pobijediti u oba pojedinačna meča. Naša koncentracija treba biti na njihovu drugom igraču, dakle da ga svakako obojica pobijedimo. Tu su i parovi. Na Goffinu će biti veći pritisak u petak I mislim da smo ukupno u boljoj poziciji i favoriti. Dakako, trebamo to potvrditi i na igralištu.