Cvitanović o izbacivanju Dinama: Ovo nam je dodatna motivacija

Trener juniorske momčadi Dinama Mario Cvitanović, koju je Europska nogometna federacija (UEFA) zbog administrativnog propusta izbacila iz četvrtfinala Lige prvaka, izjavio je da se osjeća kao osuđenik koji ni za što nije kriv, ali i da nikome ništa ne zamjera.

Gajili smo nadu, ja prvi, da ćemo proći. Mi smo pobjedu zaslužili na terenu, prošli smo Anderlecht. Ušli smo u krug osam svjetski jakih ekipa. Dečki su apsolutno pokazali da su oni ti koji bi trebali sučeliti s Barcelonom za prolaz među četiri najbolje momčadi, izjavio je trener Dinamove juniorske momčadi Mario Cvitanović te dodao: Ponosan sam i sretan što sam vodio ovu ekipu. Teren je jedino mjerilo, to sam rekao i igračima. Na terenu smo pokazali da smo bolji od Anderlechta i da smo mi ti kojih se drugi trebaju paziti.

Cvitanović je uvjeren da bi njegova momčad imala što pokazati i u sudaru s katalonskim divom.

Ta utakmica nije trebala biti nagrada. Mi smo uskraćeni da se borimo za Final 4. Iskreno, osjećam se kao da sam dobio robiju, a nisam ni za što kriv; niti mi kao klub, niti igrači.

Krivnja je pala na leđa tehničkog tajnika nogometne škole Anđelka Ivanjka kojemu je i briga o tome tko ima pravo nastupa u opisu radnog mjesta. Dotični je zbog svog propusta odmah po otkrivanju cijelog slučaja izrazio javno žaljenje. Ivanjka je klub suspendira, ali Cvitanović ga nije želio označiti jedinim krivcem.

Ne bih bio čovjek kad bih ga osuđivao i kad bih rekao nešto loše o njemu. Imali smo jako dobru suradnju. Ovakve greške se dešavaju, ali ovakve greške svi vide i odjeknu kao bomba.

Cvitanović je pozvao na arhiviranje onoga što se više ne može promijeniti i na okretanje prema budućnosti.

Ovo je bila jedna škola, ali mi smo je skupo platili. Nadam se i vjerujem da se to više nikada neće ponoviti, i da ćemo mi napraviti još bolje rezultate. Iskreno vjerujem u to. Igrači to zaslužuju, naš klub to zaslužuje i ja vjerujem da će se to desiti. Nema predaje. Idemo dalje još jači. Ljudske pogreške se dešavaju, one će se uvijek desiti. To je život, ali treba ići dalje. Ova ekipa ima potencijal i 99 posto njih imaju šansu igrati Ligu prvaka i sljedeće godine. Ima šansu napasti ono što im je oduzeto i samo tako treba razmišljati. Od kukanja nema ništa. Od demoraliziranja i tuge nema napretka. Siguran sam da će se igrači izdići. Prvenstvo nam donosi novo igranje u Ligi prvaka. Svima nam to mora biti motivacija i da sljedeće godine napravimo ono što ove nismo, zaključio je Cvitanović.