Šok u Maksimiru: Dinamo izbačen iz Lige prvaka mladih

Mlada ekipa Dinama izbačena je iz natjecanja Lige prvaka, objavljeno je na službenim stranicama kluba.

Uefina Disciplinska komisija donijela odluku da se mlada ekipa Dinama zbog povrede pravila u utakmici protiv Anderlechta izbacuje iz Lige prvaka mladih.

Naime, u susretu u Bruxellesu nastupio je Matija Fintić, koji zbog tri žuta kartona u fazi natjecanja po skupinama nije imao pravo igranja. Već sljedeći dan znalo se da je delegat utakmicu primijetio tu pogrešku.

Dinamo je dobio i potvrdu kako je UEFA pokrenula postupak protiv Dinama, a iz kluba iz Maksimirske su se nadali kako neće biti izbačeni iz natjecanja, jer je Anderlecht odbio mogućnost da se žali.

Ova drastična odluka donesena je unatoč činjenici što je Andrlecht obavijestio Dinamo i UEFA-u da se neće žaliti jer se bolja momčad plasirala među osam najboljih u Europi, a Belgijanci su pristali i da ponovno odigraju utakmicu s Dinamom, ali ni to nije bilo dovoljno da Komisija odluči drugačije.

Uefa se ipak odlučila za najstožu kaznu pa je tako Dinamo unatoč pobjedi na terenu izbačen iz natjecanja, a u četvrtfinale pobjedom 3:0 prolazi Anderlecht.