Sedam medalja karatista na Prvenstvu Balkana

Na seniorskom karate prvenstvu Balkana koje je održano u Istanbulu hrvatski reprezentativci osvojili su čak sedam medalja.

Momčadsko zlato osvojila je hrvatska muška reprezentacija u borbama u sastavu Filip Barac, Ivan i Anđelo Kvesić, Goran Lučin, Ivan Martinac, Ante Mrvičić i Zvonimir Živković. Ekipa predvođena trenerom Fedorom Nalisom u finalu je svladala Makedoniju s 3:1, prije toga ostvarivši uvjerljive pobjede nad Slovenijom (3:0) i velikim favoritom natjecanja Turskom (3:1).

Maša Martinović prvakinja je Balkana u teškoj kategoriji (+68 kg) bez izgubljenog boda. U prvom kolu bila je slobodna, a u nastavku je slavila protiv Bugarke Marije Plačkove 2:0, Turkinje Rumeyse Genc 1:0, Srpkinje Tanje Žunić 7:0, a u finalu i protiv Crnogorke Dragane Konjević s 3:0.

Isti pothvat, zlatno odličje bez izgubljenog boda ostvarila je i Monika Berulec u kategoriji do 50 kg. Svladala je Srpkinju Suzanu Lučić 2:0, Turkinje Demis Tugce i Sevil Bas s 1:0, a u finalu se također s minimalnih 1:0 bila je bolja od Srpkinje Jelene Milivojević.  

U kategoriji do 68 kg uspješne su bile obje naše predstavnice. Azra Saleš je srebrna, Ivona Tubić osvajačica bronce.

Do brončane medalje još su stigli Ana Lenard (-61 kg) i Ivan Kvesić (-84 kg).

Nadomak odličju ostala je ženska reprezentacija u borbama (Bujas Čelan, Saleš, Tubić, Lenard) koja je u borbi za broncu sa Srbijom završila neodlučeno 4:4, a onda su naše djevojke izgubile takozvanu borbu kapetana.

U posljednjoj borbi repasaža za broncu izgubili su Dino Povrženić (-67 kg) i Ante Mrvičić (-84 kg), a u pretposljednjoj borbi u istoj kategoriji zaustavljen je Zvonimir Živković, te Goran Lučin (-75 kg) i Ana-Marija Bujas Čelan (+68 kg). Prvi nastup bio je završni za Ivana Martinca (-75 kg).

Najupješnija je Turska s ukupno 16 odličja, a sudjelovao je 261 natjecatelj iz 11 zemalja.