EP streljaštvo: Pejčić i Gorša brončani u mješovitim parovima

Hrvatski strijelci Snježana Pejčić i Petar Gorša osvojili su brončanu medalju u ekipnom natjecanju mješovitih reprezentacija disciplini zračna puška (10 metara) na Europskom prvenstvu u Gyoru.

Nakon uspješnog nastupa u kvalifikacijama, Pejčić i Gorša odlično su pucali i u polufinalu sve do pretposljednje serije kada su bili u vodstvu. No, dva lošija hica Pejčić pružila su priliku ruskoj reprezentaciji da pretekne hrvatsku, što je ova i iskoristila, te se plasirala u finale, dok su Pejčić i Gorša morali u borbu za broncu.

U raspucavanju za brončano odličje Pejčić i Gorša su sa 5-3 bili uspješniji od Nijemaca Isabelle Straub i Juliana Justusa, dok su zlatno odličje osvojili Srbi Andrea Arsović i Milutin Stefanović koji su u finalu sa 5-4 bili uspješniji od Rusa Darije Vdovine i Vladimira Maslenikova.

Gorša je ranije u subotu osvojio i brončano odličje u pojedinačnoj konkurenciji u disciplini zračna puška. Gorša je u finale ušao s drugim rezultatom u osvnovnom meču, a težak promašaj (3.7) u osmoj seriji kad su na crti ostala još tri strijelca, izmaklo mu je i sjajnije odličje.

Posljednji dan EP-a u Gyoru bio je uspješan i za pištoljašicu Mariju Marović koja je ulaskom u finale izborila je nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Marović je na polovici finala bila u borbi za odličja, ali je s dva lošija metka u šestoj seriji pokvarila svoj plasman i završila natjecanje na petom mjestu.

U subotu su nastupili i Vlatka Pervan i Uroš Kačavenda u konkurenciji mješovitih reprezentacija u pištolju, ali nisu uspjeli proći kvalifikacije.