Zoković odgovorio HNS-u: Iznijeli ste nevjerojatnu količinu neistina

Ostao sam  šokiran  i  zatečen  odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, ali smatram da zaslužujem da me isti Izvršni odbor barem obavijesti o razlozima navedene odluke, osobito u kontekstu široke potpore koju sam uživao te i dalje uživam među svim klubovima 1. Hrvatske malonogometne lige, stoji u priopćenju Ive Zokovića u kojem reagira na razrješenje dužnosti člana Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku HNS-a, ali i na HNS-ovo priopćenje.

Zoković tvrdi da su ga iz HNS-a razriješili dužnosti nakon što je pružio potporu Hajduku te je optužio HNS zbog neistina koje su iznijeli u priopćenju. Također, insistira na objavljivanju ispravaka netočnih informacija iz tog priopćenja.

Zoković je naglasio kako "MNK FC Split Tommy nije ni u čijem vlasništvu, već se radi o sportskoj udruzi-klubu koja ima svoje vlasnike i članove, ali ne i vlasnika, kao što HNS navodi". Nadalje, u priopćenju se pozvao na spornu tvrdnju da je netko iz Saveza kontaktirao jednog od članova Izvršnog odbora MNK FC Split Tommy.

Netočna je i tvrdnja da je netko iz HNS-a u bilo kojem trenutku kontaktirao bilo kojeg člana IO-a MNK FC Split Tommy, a poprilično je zabrinjavajuća rečenica - Istovremeno, osoba iz MNK Split Tommy kojoj je ponuđeno članstvo još nije mogla dati svoj pristanak jer je vlasnik kluba na dužem putu u inozemstvu pa će naknadno i to preostalo upražnjeno mjesto biti popunjeno osobom iz Splita. - Postavlja se pitanje, zar je moguće da je netko iz HNS-a mimo svojih propisanih procedura nudio mjesto u nekoj od komisija HNS-a predstavnicima određenih klubova?, rekao je Zoković i dodao: Sva tri turnira prvog prvenstva u malome nogometu za žene sam, uz veliku pomoć gospodina Romea Čižmešije, tajnika predmetne Komisije, sam odradio. Zbog svega tog navedenog, nevjerojatno je, a pomalo i smiješno, da u proteklom razdoblju nisam doprinio radu Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku.