Zadovoljstvo izborom Infantina uz malo sarkazma Linekera

U prvim reakcijama mnogi uglednici iz svijeta nogometa izrazili su zadovoljstvo što je Gianni Infantino izabran za predsjednika FIFA-e, a jedino je Gary Lineker upitao što se krije ispod maske.

Djeluje mi kao pošten čovjek, ali trebat će mu velika metla
, oglasio se putem Twittera bivši engleski reprezentativac Gary Lineker. No, nije odolio da to začini sarkazmom. "Imam čudan osjećaj da će Infantino skinuti masku i da ćemo otkriti da se ustvari radi o Seppu Blatteru, dodao je.Privremeni predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Rainer Koch ističe da je svima laknulo nakon pobjede Infantina te da će s njim europski nogomet i dalje imati veliki utjecaj u svijetu.

Infantino je odradio dobar posao u UEFA-i i oko sebe je okupio dobar tim. Vjerujem da će kao predsjednik FIFA-e uspjeti napraviti ono što je uspio u UEFA-i, izjavio je David Gill, član IO Engleskog nogometnog saveza.

Norvežanka Karen Espelund, članica Izvršnog odbora FIFA-e, misli da je Infantino čovjek visokog integriteta. Trebao nam je vođa s kredibilitetom, pošten čovjek. Cijela Europa je stala iza njega. Sretna sam i zbog usvojenih reformi. Bio je ovo odličan dan za FIFA-u, rekla je Karen Espelund.Član Izvršnog odbora FIFA-e Belgijac Michel D'Hooghe istaknuo je da prvi put nakon dugo vremena ima osjećaj sreće kad je u pitanju FIFA: Infantino je mlad i dinamičan čovjek koji napravio odličan posao u UEFA-i. On je savršen izbor da vodi FIFA-u.

I ruski ministar sporta Vitalij Mutko zadovoljan je izborom Infantina. Imao je našu podršku od početka jer svjetski nogomet treba pragmatičnu osobu. Nadam se da će biti ostvareno sve što je planirano, poručio je Mutko.

Luis Figo, bivši portugalski nogometaš koji je najavio pa odustao od kandidature na prošlim izborima, poručio je je putem Twittera: Čestitam Gianni. Napokon su stigle promjene i vrijeme je za novu eru FIFA-e.