Hajduk traži inozemne suce za polufinale i finale Hrvatskog kupa

HNK Hajduk je uputio službeni zahtjev Hrvatskom nogometnom savezu u kojem zahtijeva da se za utakmice polufinala i finala Hrvatskog nogometnog Kupa angažiraju suci iz inozemstva kako bi se barem u Hrvatskom nogometnom kupu sačuvala regularnost natjecanja, piše na službenoj stranici kluba.

Naš zahtjev za angažiranjem sudaca iz inozemstva rezultat je nepovjerenja u sudačku organizaciju koja nije učinila ništa da bi se popravilo evidetno loše suđenje niti su sankcionirani suci koji su svojim pogrešnim odlukama izravno utjecali na rezultate velikog broja utakmica.

Ocjenu o lošem suđenju u MAXtv Prvoj ligi ne potvrđuju samo kontrolori suđenja u svojim izvještajima nego i sudački eksperti u medijima koji se slažu da suđenje u MAXtv prvoj ligi vrlo loše i pristrano.

Budući da je riječ o cijeloj seriji pogrešnih odluka smatramo da se ovdje ne radi o slučajnosti.

U prilogu ovog zahtjeva dostavljamo video isječke samo najeklatantnijih primjera loših sudačkih odluka koje su izravno odredile bodovnih učinak našeg kluba, HNK Hajduk, ali i naših konkurenata tako da suci zapravo direktno određuju budućeg prvaka države, stoji u zahtjevu koji potpisuje predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić.

Službeni zahtjev Hajduka koji je poslan na adrese predsjednika HNS-a Davora Šukera, izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića, predsjednika Komisije za suce Dušana Kukića, povjerenika za suce Prve HNL Ivana Peraića, Povjerenika za natjecanje MAXtv Prve lige Josipa Breznog, možete vidjeti OVDJE.