Miočić potvrdio nagađanja: Borim se s Werdumom u Brazilu

Sve je krenulo s Combateom, nastavilo se na Sherdogu i Yahoo! Sportsu, a sada je vijest potvrdio i sam Stipe Miočić. Iako se još uvijek čeka službena potvrda UFC-a, prilično je jasno kako ćemo 14. svibnja u Curitibi gledati Stipin okršaj s aktualnim prvakom Fabricijom Werdumom.

Nakon što je uskočio kao zamjena za ozlijeđenog Caina Velasqueza, Stipe je samo 24 sata kasnije doživio šok kada je saznao kako se i aktualni prvak povukao s nastupa na originalnom UFC 196 eventu. Sada će, prema svemu sudeći, Miočić dobiti svoju priliku na UFC-u 198, a nešto više o tome otkrio je u intervjuu MMA OddsBreaker.

Stipina reakcija na Werdumovo povlačenje potvrđuje nam borbu za naslov
Iznenadilo me, ali sad je irelevantno. Zahvalan sam na prilici da se s njim borim za teškaški pojas. Smatram kako se on ne boji nikoga, on je prvak s razlogom. Mislim da se tu radilo više o poslovnoj odluci te on nije htio riskirati u situaciji gdje se sve odvilo u posljednji trenutak. Ovako je bolje jer ćemo obojica imati odrađen puni trening kamp za ovaj okršaj, a tako bi i trebalo biti.

O borbi u Brazilu, a ne na UFC-u 200 na koji se guraju gotovo pa svi borci

Sretan sam što se borim za titulu, neovisno o datumu. Volim nastupati u Brazilu, to je prekrasno mjesto sa sjajnim ljudima. Čast mi je boriti se za pojas u toj zemlji.

Prognoza meča

Provest ću svoj plan i kraj dočekati uzdignute ruke. To je sve što znam. Obojica ćemo biti spremni na rat. Ne zamaram se nokaut pobjedom. Bit će sjajno ako do njega dođe, ali ja sam samo fokusiran na svoju taktiku. U konačnici će moja ruka biti uzdignuta, a pojas prebačen preko mog ramena. Donijet ću taj pojas u Cleveland!

Bit će to prvi posjet UFC-a gradu koji je dom velikanima poput Andersona Silve, Mauricija Rue i Wanderleija Silve. UFC-ovi čelnici su kao konačnu lokaciju izabrali Arena da Baixada stadion. Riječ je o zdanju koje prima nešto više od 42 tisuće posjetitelja, a izgrađeno je za potrebe Svjetskog nogometnog prvenstva koje se održalo 2014. godine u Brazilu.