Split i Zagreb zajedno protiv HNS-a i smjene Zokovića

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza u utorak je doneseno niz odluka vezanih za natjecanja HNS-a kao i djelovanje komisija i drugih tijela Saveza. Među ostalim, Milan Martulaš, Ivo Zoković i Alojzije Šupraha razriješeni su dužnosti člana Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku, s time da je Šupraha razriješen na osobni zahtjev.

Izbacivanje Zokovića, inače dugogodišnjeg predsjednika FC Split Tommyja, iz Komisije šokiralo je hrvatsku futsal zajednicu. Svih 12 klubova 1. HMNL jednoglasno izričito pruža potporu gosp. Ivi Zokoviću i nelogično im je da se njihov predstavnik smijenio preko noći "ad hoc" bez ikakvog dijaloga ili najave, objavili su u priopćenju iz splitskog kluba.

Iz FC Split Tommyja ustvrdili su da je "normalno i sasvim legitimno da netko bude smijenjen", ali reagiraju na razlog smjene, a to je da Zoković "nije radio svoj posao". Koliku dozu drskosti i bahatosti treba imati da za čovjeka koji je na svojim leđima 31 godinu iznio klub i koji je od njega napravio najtrofejniji hrvatski klub (8 nacionalnih prvenstava, 8 kupova, 2 puta 3. mjesto u Europi), netko kao razlog navede da "ne radi svoj posao", objavili su na Facebook stranici pa nabrojali sve što je Zoković napravio za hrvatsku futsal reprezentaciju i Udrugu klubova 1. HMNL.

Prenose i izjavu kapetana Nacionala Koraba Morine: Zatečen sam. Zoković je puno napravio za futsal, oslobodio je klubove taksi za službene osobe, radio je na ujedinjenju svih klubova... Ne mogu vjerovati da je smijenjen. Ne znam razloge, znam samo da je jako dobro vodio savez.U splitskom klubu ističu da su vodeći ljudi HNS-a odluku o smjeni donijeli nakon inicijative Zokovića da kompletni FC Split Tommy učlani i pruži potporu HNK Hajduk Split. Ako zbog Hajduka Ivo Zoković treba biti etiketiran da "ne radi svoj posao", onda neka bude! Sigurni smo i da bi naš Predsjednik zbog ljubavi prema Hajduku preuzeo taj križ. Očito je da HNS smeta borba protiv stanja koje vlada u samom HNS-u. Na njihovu žalost, borba je tek počela i FC Split Tommy žestoko će se uz Hajduk boriti za boljitak nogometa i futsala u Hrvatskoj! Dosta je više prikazivanja borbe za boljitak hrvatskog nogometa kao animoziteta sjevera i juga. Gospodo, sjever i jug su jedno. Sjever i jug su Hrvatska, a vi ste karcinom našeg društva i sporta koji je Hrvatima donio toliko radosti, stoji između ostalog u priopćenju FC Split Tommy.

Snažnu podršku Splićani su dobili od FC Nacionala. Zagrebački je klub na svojoj Facebook stranici velikim slovima objavio "HNS lakrdija" i "sramota" te najavio: Naredni tjedan cijeli Nacional Zagreb će se učlaniti u Hajduk, a nakon toga čekamo udar na naš klub.