Ništa od Barcelone: Dinamovi juniori bit će izbačeni iz Lige prvaka?

Juniori Dinama prema svemu sudeći neće u četvrtfinalu Lige prvaka ugostiti Barcelonu, već će biti izbačeni iz natjecanja.

Naime, u dvoboju osmine finala kod Anderlechta, koji su mladi Dinamovci u utorak dobili s 2:0, nastupio je i Matija Fintić, iako nije imao pravo nastupa. Dinamo je potvrdio da je UEFA pokrenula postupak zbog ovog propusta, ali su uvjereni kako ova nadarena mlada generacija neće bizi izbačena iz natjecanja.

Naravno, Dinamo je spreman snositi financijske posljedice za ovu pogrešku, no ista tako se iskreno mada,o i vjerujemo da će UEFA prepoznati prave sportske vrijednosti i neće kazniti mlade sportaše koji su tamo gdje je jedino važno, na terenu, pokazali da zaslužuju igrati u četvrtfinalu, stoji u priopćenju Dinama na njegovom službenom portalu.

Fintić imao tri žuta kartona

Naime, Fintić je u skupini Lige prvaka skupio tri žuta kartona, ali su u Dinamu smatrali kako se ti kartoni brišu nakon grupne faze natjecanja. Fintić je ušao u igru tek u 83. minuti kod vodstva Dinama od 2:0 kao zamjena za Danija Olma. No, nakon utakmice dobili su dopis od UEFA-e kako je protiv Dinama pokrenut postupak zbog nastupa igrača koji nije imao pravo igrati.

Anderlecht se nije žalio

Zanimljivo, nakon utakmice delegat dvoboja obavijestio je predstavnike Anderlechta kako je za Dinamo nastupio Fintić, koji nije imao pravo nastupa, no Anderlecht je odlučio kako se neće žaliti, jer je bolja momčad pobijedila. Ipak, UEFA ima pravo pokrenuti postupak i na svoju inicijativu. Odluka UEFA-e bit će donesena 29. veljače.