ATP Acapulco: Čilića zaustavio 127. tenisač svijeta, Karlović predao

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izgubio je već u prvom kolu ATP turnira u Acapulcu od 127. tenisača Amerikanca Ryana Harrisona 3:6, 6:3 2:6, a od turnira se oprostio i naš drugi predstavnik Ivo Karlović.

Harrisonu je trebalo sat i 48 minuta da svlada trećeg nositelja. U odlučujućem trećem setu Čilić je izgubio prvi servis, a Harrison odlazi na 0:3. Tu se kompletno slomila igra hrvatskog tenisača koji je uspio dobiti samo dva gema.

Čilić je servirao pet asova, a Harris šest. Naš je tenisač osvojio 77 posto poena na prvom servisu, a Amerikanac 83, na drugom servisu je Čilić osvojio 32 posto poena, a Amerikanac 60 posto. Čilić je spasio jednu od pet break lopti, a Amerikancu je dva puta uzeo servis. Čilić je realizirao ukupno 44 posto poena, a Harris 56 posto.

To je bio njihov treći međusobni susret i prvi poraz našeg tenisača.

Karlović je predao meč Slovencu s britanskom putovnicom Aljažu Bedeneu kod rezultata 6:4, 1:2 za Slovenca. Dotad je naš tenisač servirao šest asova i osvojio 73 posto poena na prvom servisu. Nije uspio nijednom suparniku uzeti servis, a svoj je izgubio jednom i realizirao je 48 posto poena.

To je bio njihov treći susret i treća pobjeda Bedenea koji je 54. na ATP ljestvici.