Na 16. izdanju Splitskog polumaratona oko 1.500 sudionika

Na Splitskom polumaratonu u nedjelju, 28. veljače  sudjelovat će oko 1,500 natjecatelja iz tridesetak zemalja, što je rekordan broj u povijesti te manifestacije koja se održava 16. godinu za redom.

Za ovogodišnji Splitski polumaraton naglo je poraslo zanimanje u odnosu na prošlogodišnji kada je bilo oko 450 sudionika, dok će ih ove godine biti ukupno oko 1,500 a tomu je doprinio i datum održavanja - zadnji vikend u veljači kada sličnih manifestacija nema u susjednim zemljama niti diljem Europe, te smo vodili računa da i na taj način privučemo što veći broj sudionika, rekao je predsjednik Oganizacijskog odbora Splitskog polumaratona Kristijan Sindik za Hinu.

Po Sindikovim riječima ove su godine putem interneta Splitski polumaraton promovirali proslavljeni splitski sportaši Blanka Vlašić, Goran Ivanišević, Dino Rađa, Duje Draganja i Robert Jarni.

Splitski polumaraton, koji je dužine 22,1 kilometara, startat će na Rivi, a staza je planirana tako da njome budu obuhvaćene splitske znamenitosti, pa će se tako trčati pored Dioklecijanove palače, zatim duž Marmontove ulice te uz spomenik Grguru Ninskom, a potom ulicom Domovinskog rata do stadiona Poljuda u koji će sudionici ući i trčati atletskom stazom. Također je predviđeno da sudionici splitskog maratona trče i u vojnoj bazi Lora te okolo Marjana
, objasnio je  Sindik.

Direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić je istaknula kako će ovogodišnji Splitski polumaraton, obzirom na broj sudionika i broj zemalja iz kojih oni dolaze, biti velika reklama za Split.