Oko sokolovo: Suđenje u Kranjčevićevoj je bilo katastrofalno

U večerašnjoj emisiji Stadion analizirala se sad već kontroverzna utakmica između Lokomotive i Hajduka. Dvije sudačke odluke izazvale su pravu buru u nogometnom svijetu.

Zašto Jerko Leko nije dobio drugi žuti u 73. minuti, kao i zašto nije dosuđen kazneni udarac nakon što je Borna Barišić u kaznenom prostoru Lokomotive igrao rukom, su dvije odluke koje su Hajduk digle na zadnje noge. Naravno tu je i Franko Andrijašević koji je dva put igrao rukom.

Mateo Beusan analizirao je spornu utakmicu i zaključio da je suđenje bilo loše, ako ne i katastrofalno.

Ja sam zadnji put i branio Leku jer se oko njega stvara fama da bi mogao dobiti žuti još u svlačionici, ali činjenično stanje je da je zaslužio prvi žuti. Nakon toga dolazimo do 73. minute gdje je prošao 'lišo'. To je trebao biti drugi žuti, crveni, to je pogreška suca Pejina, zaključio je Beusan.

Sljedeću spornu situaciju na utakmici su ruke Franka Andrijaševića. Prva situacija dogodila se u 74. minuti kad je igrač Hajduka pokušao centaršut sa svoje polovine, ali Andrijašević diže ruke i skreće udarac. Samo sedam minuta poslije Andrijašević opet diže ruke u zrak i skreće udarac.

Ovdje sudac pokazuje totalnu dekoncentriranost, on čak nije pokušao ni verbalno upozoriti igrača koji dva put igra namjerno i sprječava putanju lopte prema svom kaznenom prostoru, rekao je Beusan i dodao da su to trebala biti dva žuta i crveni.

Na kraju došla je na red i 90. minuta u kojoj je Barišić namjerno igrao rukom u Lokomotivinom kaznenom prostoru. Nijedan od sudaca na utakmici nije se oglasio pa je Hajduk ostao bez kaznenog udarca.

Nemam to što komentirati. Ne mogu ja tu otkriti neku toplu vodu. Meni nije jasno da drugi pomoćni nije signalizirao da je igrač broj tri igrao rukom, rekao je Beusan.

Nema nikakvog objašnjenja ni opravdanja za kompletnu sudačku ekipu ili organizaciju. Kad zbrojite infrastrukturu i suđenje nije ni čudo što se većini nas koji volimo nogomet HNL počeo i gaditi, dodao je Joško Jeličić.

Što su još rekli Mateo Beusan i Joško Jeličić pogledajte u prilogu.