Davis Cup: Belgija protiv Hrvatske bez Darcisa

Belgijski Davis Cup izbornik Johan Van Herck objavio je sastav reprezentacije koja će se suprotstaviti Hrvatskoj u dvoboju prvoga kola Svjetske skupine, koji će biti odigran u Liegeu od 4. do 6. ožujka. Prema očekivanjima, u njemu nema ozlijeđenog Stevea Darcisa.

Darcisu je u prosincu operiran zglob zapešća, a prije tri dana morao je na dodatni zahvat uklanjanja ciste koja se pojavila na mjestu ožiljka od prethodne operacije te su mu liječnici propisali jednomjesečno mirovanje. Belgijski tenisač vjeruje da će biti spreman za povratak na teniske terene uoči drugog Grand Slam turrnira sezone u Roland Garrosu.

Belgijsku reprezentaciju, koja je prošle godine poražena na domaćem terenu u finalu Davis Cupa od Velike Britanije, u dvoboju protiv Hrvatske predvodit će 16. tenisač svijeta David Goffin, a uz njega su nominirani 22-godišnji Kimmer Coppejans (ATP - 123.), 28-godišnji Ruben Bemelmans (ATP - 132.) te 23-godišnji Arthur De Greef (ATP - 225.). Peti član reprezentacije i pričuvni igrač u slučaju neke ozljede bit će 22-godišnji Joris De Loore (ATP - 312.).

Prema najavama, Hrvatska će u Liegeu zaigrati u najjačem sastavu te bi se u nominaciji izbornika Željka Krajana trebali naći Marin Čilić (ATP - 12.), Borna Ćorić (ATP - 38.), Ivan Dodig (ATP - 81.) i Marin Draganja, 69. na ljestvici igrača parova. Rok za nominaciju reprezentacije istječe u utorak.

Meč u Liegeu igrat će se u dvorani Country Hall du Sart-Tilman, a Belgijci su za podlogu odabrali crvenu zemlju. Bit će to drugi dvoboj Belgije i Hrvatske u povijesti. Prvi meč odigran je u rujnu 2004. godine u Rijeci, kad je Hrvatska pobjedom 3-2 izborila mjesto u Svjetskoj skupini te 15 mjeseci poslije, predvođena Ivanom Ljubičićem, Marijom Ančićem i izbornikom Nikolom Pilićem osvojila pobjednički trofej.