Mamić: Prvenstvo još nije riješeno; Kek: Bili smo nonšalantni

Nogometaši Dinama u derbiju HNL-a pobijedili su u Maksimiru Rijeku 3:0. Trener Dinama Zoran Mamić bio je jako zadovoljan nakon utakmice.

Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi. U drugom dijelu smo pokazali puno konkretniju igru i dobili utakmicu. U prvom dijelu nismo adekvatno odgovorili na njihovu agresiju, imali smo previše dodira i nesigurnosti u igri, a u nastavku smo bili dosta brži, agresivniji i konkretniji, rekao je Mamić.

U drugom poluvremenu uveo je Ćorića, Machada i Pjacu, što je bila dobitna kombinacija. Zato i služe igrači s klupe i njihov ulazak u utakmicu je primjer svima kako se ulazi u utakmicu, dodao je Mamić.

Izdvojio je dvostrukog strijelca Soudanija. On je jako dobar igrač i povijest nas uči da nakon onakve kritike koju sam mu zasluženo uputio nakon Kranjčevićeve on uvijek jako dobro reagira što samo pokazuje koliko je inteligentan igrač, rekao je Mamić i pohvalio kapetana Antolića: Fantastično se ponaša baš uvijek, vodi dečke na terenu, iako sada igra defenzivnog veznog. Što reći nego da sam jako sretan što imam takvog igrača i kapetana.

Dinamo ima pet bodova prednosti na vrhu pred drugom Rijekom, no Mamić smatra da prvenstvo nije gotovo. Ne mislim da je prvenstvo riješeno. Preko 40 bodova je ostalo, puno teških utakmica i ništa nije gotovo. Iz utakmice u utakmicu treba skupljati bodove, dodao je.

Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi. U drugom poluvremenu nismo im uspjeli parirati, a dopustili smo si i nonšalantnost koju si ne smijemo priuštiti igrajući protiv Dinama, rekao je trener Bijelih Matjaž Kek.

U utakmici u kojoj je Rijeka uputila samo jedan udarac u okvir (Matei 90. minuta), teško se moglo više i očekivati.

U prvom smo poluvremenu morali neke situacije konkretizirati. U drugom nismo mogli pratiti u veznom redu, uvukli smo se u krilo zadnjoj liniji. Ne mogu se pogreške koje smo napravili kod prvog i trećeg gola događati kad igraš utakmice na ovakvom nivou. To je stvar pristupa i poštovanja prema klubu, umjesto da izbiješ, želiš to riješiti kao gospodin. Pogledajte reakciju vezne linije kod prvog gola, ne smiješ si to dopustiti, rekao je Kek.