ATP Marseille: Čilić izgubio prvi finale sezone, Kyrgiosu naslov

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izgubio je u finalu ATP turnira u Marseilleu od Australca Nicka Kyrgiosa 2:6, 6:7 (3).

Čilić  je izgubio prvi ovosezonski finale od vrlo raspoloženog Kyrgiosa, 41. igrača svijeta, koji je na jugu Francuske došao do prvog naslova u karijeri, a na cijelom turniru nije nijednom izgubio svoj servis.

Australac je i protiv Čilića servirao fenomenalno, ubilježio je 17 aseva i dobio čak 95 posto poena na svoj prvi servis. Čiliću je ponudio jednu jedinu "break-loptu", koja je kod 6:5 za Marina u drugom setu bila ujedno i set-lopta i prilika da se prvi hrvatski "reket" vrati u meč.

U prvom setu Čilić je dvaput gubio svoj servis, u trećem i sedmom gemu te je Kyrgios lako dobio set 6:2. U drugom setu nije bilo oduzimanja servisa, a odluka je pala u "tie-breaku" u kojem je Čilić izgubio dva svoja servisa za 3:6, da bi Kyrgios iskoristio prvu meč-loptu.

Marin je dvoboj  završio s osam asova, spasio je devet od čak 11 prilika za obrat, ali protiv razornog Australčeva servisa nije imao odgovor.Bilo je to 24. ATP finale za Čilića u njegovoj karijeri, a ostao je na 14 naslova pobjednika, posljednji put slavio je u Moskvi u listopadu prošle godine.

Čilić i Kyrgios do Marseillea su se susreli samo jednom, u Roland Garrosu 2013. godine kada je Čilić tada 18-godišnjeg Kyrgiosa svladao 6:4, 6:2, 6.2.