Legenda na izlaznim vratima: Spalletti potjerao Tottija!

Trener Rome Luciano Spalletti je, kako pišu talijanski mediji, poslao Francesca Tottija kući uoči početka utakmice protiv Palerma zbog intervjua u kojemu je kapetan i legenda rimskog kluba kritizirao trenera.

Prema pisanju sportskih dnevnika Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport, Spalletti je zamolio Tottija da napusti svlačioniocu uoči utakmice protiv Palerma koja se igra večeras. Totti je poslušao trenera i otišao nakon što je pozdravio svoje šokirane suigrače.

U razgovoru za nacionalnu televiziju RAI, čiji je dio emitiran u subotu, 39-godišnji Totti je govorio o svom stanju te uputio nekoliko primjedbi na rad trenera Spallettija koji mu daje malu minutažu.

Još se uvijek osjećam nogometašem i želim igrati. Moja je ozljeda gotova, sada sam dobro i  i ako ne igram to je prvenstveno trenerov izbor, rekao je Totti, dodavši: Moj ugovor istječe u lipnju i vidjet ću što se može dogoditi jer ne mogu više ovako. Osjećam se loše, kao i ljudi koji me okružuju.

Kakvi su moji odnosi sa Spallettijem ? Rekao bih na razini "dobar dan - dobra večer". Ali poštujem ga kao osobu i kao trenera. No više bih volio kada bi mi u lice rekao stvari koje čitam u novinama. Kako raditi sa mnom? Bolje nego tako, to bi bilo bolje za sve, da me se poštuje znog onoga što sam dao klubu i momčadi ,
rekao je još Totti.

Totti je cijelu karijeru igrao za Romu u kojoj je debitirao u Serie A 1993. godine. Ni jedan drugi igrač nije više igrao u žuto-crvenom dresu niti je zabio toliko golova za klub koliko je zabio Totti. Međutim igra sve manje zadnjih nekoliko sezona i gotovo uopće ne igra od siječnja, kada je na klupu Rome sjeo Spalletti ,koji je zamijenio Rudija Garciju.