Mirko Filipović održao predavanje na seminaru Kickboxing saveza

U subotu je u Varaždinu je održan licencni seminar za trenere u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza, kojem se odazvalo više od 100 trenera iz svih dijelova države.

Teoretski dio trenerskog seminara, kao i prijašnjih godina, održali su profesori s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc.  Hrvoje Sertić i dr. sc. Ivan Segedi, a pridružio im se i legendarni hrvatski borac Mirko Cro Cop Filipović.

Prije nego što je Cro Cop održao pokazni trening, tijekom kojeg je stigao u nešto više od sat vremena podijeliti tek mali dio svog bogatog znanja i iskustva, također je održao i predavanje, koje su brojni treneri pratili s iznimno velikim zanimanjem. Filipović je otkrio mnoge zanimljivosti iz svoje karijere, ali i podijelio svoja razmišljanja o pristupu treninzima.

Proteklih nekoliko godina redovno sudjelujem na trenerskim seminarima HKBS-a, zanimljivi i kvalitetni predavači su nam mnogo toga otkrili, ali praktični dio pod vodstvom Mirka Filipovića se ipak posebno ističe. Otkrio nam je brojne kvalitetne vježbe koje on koristi u svojim svakodnevnim treninzima i vjerujem da će mnogim trenerima, pogotovo onim mlađima, ovo predavanje biti od izuzetne koristi, rekao je jedan od trenera koji je sudjelovao na seminaru.

Mirko Filipović nakon odrađenog pokaznog treninga s Leonardom Komšićem strpljivo se pojedinačno fotografirao s više od stotinjak trenera, a svi redom imali su samo riječi hvale za njegov seminar. Recimo i da se paralelno s trenerskim seminarom održao i licencni seminar za suce Hrvatskog kickboxing saveza.