Spektakularni FFC 22: Roosmalen debitirao nokautom

Spektakularni FFC 22 u Ateni bio je možda i najbolji do sada. Zvijezda večeri Robin Van Roosmalen debitirao je u FFC-u fantastičnom pobjedom nokautom u drugoj rundi protiv Athinodorosa Michailidisa, ali to je bio samo šlag na kraju veličanstvene večeri uzbudljivih borbi.

Van Roosmalen je oduševio već u prvom MMA nastupu. Od početka smo gledali žestok dvoboj, Michailidis je srušio Nizozemca nakon pola minute, pogodio ga laktovima nekoliko puta, no Roosmalen je uspio blokirati dio udaraca i stati na noge pritisnut u kutu. Ubrzo ga je Athinodoros opet srušio i zadao par laktova i udaraca u tijelo. Roosmalen je opet ustao, pokušao low-kickom, a onda se Grk poskliznuo i pao, ali izbjegao protivnikov nalet. Posljednjih 15-ak sekundi Roosmalen je imao Michailidisa u kutu i izudarao ga serijom fantastičnih udaraca u glavu i tijelo prije nego što ga je spasilo zvono. Na početku druge runde Michailidis je krenuo koljenom, ali naletio je na Roosmalenovu kontru, Nizozemac ga je pogodio u lice i laktom poslao na spavanje.

Moldavski borac Pavel Doroftei uspio je poraziti čak devet kilograma težeg grčkog hrvačkog prvaka Alexa Kalergisa, koji je uskočio kao zamjena manje od 24 sata prije nastupa.

Kalergis je dobro izgledao u ringu, no nakon pola minute Doroftei ga je pogodio dvaput u bradu i poslao ga nokdaun, a iskusni britanski sudac Grant Waterman prekinuo je borbu u trenutku dok se Kalergis pokušavao vratiti. Grk je negodovao, ali nakon konzultacija sudaca Moldavac je ipak proglašen pobjednikom.

Hrvatski borac David Vasić izgubio je od Gruzijskog bombardera Zaurija Maisuradzea, kojeg je u prosincu u Zagrebu porazio Igor Pokrajac. U samo 44 sekunde Maisuradze je Vasiću uspješno izveo armbar, a hrvatski borac osim poraza je završio i s ozljedom.

I u drugoj borbi slavio je Grk, također u prvoj rundi. U sjajnom okršaju u parteru Alexandros Papadimitriou porazio je Vladislava Genova impresivnim preokretom nakon što je već u prvim sekundama srušen i bio blizu poraza.

Bugarin je pokušao polugu, Papadimitriou uzvratio pokušajem trokuta, a Genov prešao u mount poziciju i pokušao mu uhvatiti ruku za armbar. Bio je blizu, ali Grk se izvukao i izmigoljio, a onda ground and poudom uzdrmao protivnika. Samo par sekundi kasnije ponovo je srušio Genova i na tlu ga dokrajčio s pet udaraca u glavu.

Paleologos slavio u prvoj rundi

Nakon uzbudljivog kickboksing dijela večeri, atraktivno je počeo u MMA dio večeri. U prvoj borbi MMA dijela večeri domaći borac John Paleologos odnio je pobjedu protiv sunarodnjaka Alexandrosa Dimarasa prekidom u prvoj rundi. Na početku je Dimaras krenuo bolje, ali nakon ulaska u klinč sudac je zaustavio borbu zbog niskog udarca. Ubrzo nakon nastavka Paleiologos se osvetio za niski udarac i srušio protivnika, a sudac prekinuo borbu.

FFC 22 – Atena

MMA:

Robin Van Roosmalen (NED) def. Athinodoros Michailidis (ENG/GRE) – KO, 2. runda
Pavel Doroftei (MOL) def. Alex Kalergis (GRE) – TKO, 1. runda
Zauri Maisuradze (GE) vs. David Vasić (CRO) – Armbar, 1. runda (0:44 sekunde)
Alexandros Papadimitriou (GRE) def. Vladislav Genov (BUL) – KO, 1. runda
John Paleiologos (GRE) def. Alexandros Dimaras (GRE) – TKO, 1. runda

KB:

Pavel Zhuravlev (UKR) def. Brian Douwes (NED)- KO, 3. runda
Meletis Kakoubavas (GRE) def. Samo Petje (SLO) – KO, 2. runda
Sebastian Cozmanca (ROM) def. Tomislav Čikotić (CRO) – jednoglasna odluka
Marko Adamović (SER) vs. Florian Marku (ALB) –  jednoglasna odluka sudaca
Sergej Maslobojev (LIT) def. Antonio Plazibat (CRO) – TKO, 3. runda
Dimitris Chiotis (GRE) def. Jasmin Bajrović (CRO) – KO, 2. runda