Sandrić: Možemo pobijediti Francusku (17.05, HRT 4)

Uoči kvalifikacijskog susreta s reprezentacijom Francuske za Europsko prvenstvo 2017. godine  održana je konferenciju za novinare Hrvatske ženske seniorske košarkaške reprezentacije. Reprezentacija u subotu igra protiv Francuske u Slavonskom Brodu, a već u srijedu protiv Nizozemske u Osijeku.

Kvaliteta i snaga francuske reprezentacije, kao jedne od najjačih u Europi i na svijetu izazov je za hrvatske košarkašice. Bogato iskustvo s gostujućim košarkašicama ima Antonija Sandrić (ranije Mišura).

Tri godine igram u Francuskoj s dvije reprezentativke igram u timu. To je vrhunska reprezentacija. Ali i mi smo isto jedna kvalitetna reprezentacija i možemo pobijediti. Mi smo ekipa koja ima svoje adute, rekla je Antonija Sandrić podsjećajući da su u reprezentaciju došle mlade igračice koje imaju snage izboriti rezultat.

Reprezentacija se okupila početkom tjedna u Slavonskom Brodu, jedan od glavnih ciljeva glavnog trenera Braslava Turića bio je orijentacija tima na vlastite snage.

Hendikep je izostanak Tee Buzov, ali dalje se mora. Svatko može pobijediti. Sutrašnja pobjeda bila bi veliki zamašnjak za srijedu i utakmicu protiv Nizozemske, kaže Braslav Turić.

Preduvjet za uspjeh je i dobra atmosfera u reprezentaciji, a ona se može osjetiti kaže Sandra Mandir, team manager hrvatske reprezentacije. Za bivšu reprezentativku upravo je sklad u ekipi jedan od glavnih zadataka. Mandir kaže kako to nastoji postići na osnovu svog iskustva i potreba igračica.

Djevojke daju sve od sebe, nema kalkulacija. Vjerujem da mogu pobijediti, rekla je Mandir još jednom potvrđujući dobru atmosferu u reprezentaciji.

Dobra atmosfera u subotu u 17,10 sati trebala bi biti i u Sportskoj dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu na osnovu interesa za utakmicu s reprezentacijom Francuske.

U igri dviju reprezentacija u Slavonskom Brodu uživati će i osam ženskih kadetskih košarkaških ekipa koje su ovog tjedna na finalnom prvenstvenom turniru u Slavonskom Brodu.