ZOIM: Kolega na korak do prve medalje u Lillehammeru

Mladi hrvatski skijaš Samuel Kolega zauzeo je četvrto mjesto u slalomu voženom na Zimskim olimpijskim igrama mladih u norveškom Lillehammeru što je najbolji rezultat hrvatskih sportaša u dosadašnjem tijeku ovog natjecanja.
 
Kolega je utrku završio u vremenu 1:40.14 i za pobjednikom i osvajačem zlatne medalje Austrijancem Manuelom Traningerom (1:38.74) zaostao 1.40 sekundi. Drugi je bio Šveđanin Filip Vennerstroem (1:38.77) koji je bio tri stotinke sporiji od Traningera, a treći je Norvežanin Odin Vassbotn Breivik s vremenom 1:40.07 i zaostatkom od 1.33 sekunde za pobjednikom.
 
Do danas je najbolji rezultat za ovog 17-godišnjeg Zagrepčanina na ZOIM-u u Lillehameru bilo peto mjesto u veleslalomu, a prije toga je odustao u superveleslalomu te je zauzeo 13. mjesto u kombinaciji.

Sutra je na programu mješovito ekipno natjecanje u paralelnom slalomu u kojem će boje naše zemlje braniti Kolega i Lana Zbašnik.

Mladi hrvatski snowboarder Tino Stojak zauzeo je 17. mjesto u slopestyle snowboardu. Pobjedu i zlatnu medalju odnio je Amerikanac Jake Peters sa scoreom 94.75, srebro je pripalo Rusu Vladu Khadarinu (90.25), a brončana medalja Fincu Reneu Rinnekangasu (87.75).

To je bio prvi i jedini nastup za 15-godišnjeg Zagrepčanina koji je nosio zastavu na otvaranju ZOIM-a. Uz score za prvu vožnju 38.75 Tino je nakon prvih nastupa držao 14. poziciju. Score za drugi nastup donio mu je prosjek ocjena sudaca od 20.00., ali su još trojica natjecatelja uspješnijim drugim nastupima od njegova prvog pogurnuli ga još na kraju za tri mjesta.