Kopljar šest tjedana 'out': Upitan za kvalifikacijski turnir za Rio

Hrvatski rukometni reprezentativac Marko Kopljar (30) ozlijedio je lijevo koljeno te će biti izvan terena šest tjedana čime je ugrožen njegov nastup za Hrvatsku na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre, objavili su iz Barcelone.

Kopljar se ozlijedio na prvenstvenoj utakmici protiv Frigorificos del Morazza, šestoplasirane momčadi španjolskog prvenstva, koju je Barcelona na gostovanju pobijedila 34:22.

Desni vanjski igrač morao je zbog bolova napustiti teren prije isteka prvog poluvremena.

U četvrtak su ga pregledali liječnici te mu odredili mirovanje od šest tjedana čime je ugrožen njegov nastup za Hrvatsku na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

Hrvatska će od 8. do 10. travnja igrati protiv domaćina Danske, Norveške i Bahreina, a dvije najbolje ekipe izborit će plasman u Rio de Janeiro.

Kopljar je prošli mjesec s Hrvatskom osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Poljskoj. U redove europskog i španjolskog prvaka Barcelone stigao je ljetos iz francuskog PSG-a.

Barcelona nakon 18 prvenstvenih kola ima isto toliko pobjeda te devet bodova više od drugoplasirane Naturhouse La Rioje.