FFC 22 Atena: Van Roosmalen spreman za prvi MMA meč

U Ateni je održana konferencija za medije povodom FFC 22 borilačke priredbe koja se u petak navečer održava u Faliro Olympic Hallu.

Na konferenciji su se prisutnima obratili najistaknutiji borci eventa: Robin van Roosmalen, veliko ime svjetske kick-boksing scene koji sutra prvi put nastupa u MMA disciplini i to baš u ringu ove hrvatske promocije, kick-boksač Pavel Zhuravlev iz Ukrajine koji već ima iskustva u FFC-u, Samo Petje, aktualni FFC kick-boksing prvak, njegov protivnik Meletis Kakoubavas te Florian Marku koji se također bori u kick-boksing dijelu eventa. U prostoriji prepunoj medija, prvi se prisutnima obratio Orsat Zovko, predsjednik FFC-a te ukratko predstavio borce koji će sutra Atenu dići na noge.

Ponosan sam i sretan što smo potpisali sjajan ugovor s Robinom. U FFC-u će se boriti sljedeće dvije godine te će mu to biti novi izazov. U prvoj ga borbi čeka opasan protivnik. Stvarno se veselim njegovu debiju. Nadalje, u ovom sportu svi poznaju i Pavela Zhuravleva i svi znaju da je jedan od najboljih boraca svoje divizije općenito. Dobio se priliku boriti za titulu jer se već nekoliko puta dokazao. Samo je u pravog borca stasao u FFC-u. Ima vrlo impresivan ‘score’, a većina njegovih borbi je završila nokautom. Dobio je protivnika iz Grčke koji će mu vjerojatno predstaviti najveći izazov do sada. Radi se o Meletisu Kakoubavasu koji je izrazito opasan. Tu je i Florian Marku za kojeg mogu reći da me impresionirao. Borit će se s Markom Adamovićem i bit će to prava borba, rekao je Zovko i zaključio: Rekao bih da nam je ovo najbolji ‘fight card’ do sada i to će svi sutra vidjeti u Faliro Olympic Hallu.

Van Roosmalen čvrsto vjeruje u FFC

Zatim se pripadnicima sedme sile obratio i nizozemski kick-boksač i Gloryjev prvak Robin van Roosmalen koji nije odavao tremu prije svog prvog MMA meča.

Odlično sam pripremljen za ovaj meč, a pripreme sam odrađivao s Blackzilliansima u SAD-u. Oni su najbolji i pripremljen sam na sve. Naravno da će biti različito jer su novi elementi s kojima se moram nositi i ‘grappling’, rušenja i parter, ali i da borba ode u parter, ja sam spreman.


Robin je otkrio i kako je odlučio okušati se u MMA vodama te zašto je odabrao baš ovu hrvatsku promociju.

O prelasku iz kick-boksinga u MMA sam razmišljao već nekoliko godina. Treba mi nešto novo, želim neko novo iskustvo. Već dvije godine treniram s Blackzilliansima i stvarno mi se sve to sviđa. Oduvijek sam htio odraditi MMA borbu, ali nisam mogao zbog ugovora. Sada imam super ugovor s FFC-om, a mogu se boriti i u Gloryju i svi sretni. Napokon mogu odraditi svoj MMA debi i nadam se da mi to neće biti zadnji meč u toj disciplini.

Odabrao sam FFC jer, znate, organizacije vam svašta obećavaju. Ali s Orsatom sam se stvarno našao i vjerujem mu do zadnje riječi.

Pavel Zhuravlev ostavio mjesta u koferu za pojas

Kick-boksing dio FFC 22 programa predvodit će jedan od najboljih boraca svijeta, Pavel Zhuravlev, u meču s iskusnim i kvalitetnim Nizozemcem, Brianom Douwesom. Pavel već ima staža u FFC-u, a nada se da ga u ovoj promociji čeka još novih izazova.

Sutra me čeka opasan protivnik, ali zato je sve to još zanimljivije. Ostavio sam mjesta u koferu za pojas.


Osim što je Zhuravlev odlučio osvojiti FFC-ov pojas, objasnio je i zašto bi mu to toliko značilo.

Jako mi se sviđa FFC kao organizacija, a sviđa mi se i izbor protivnika u mojoj diviziji. Volio bih se i dalje boriti u FFC-u i veselim se novim protivnicima.

Petje jedva čeka meč dok mu Kakoubavas planira oteti titulu


No prije negoli Zhuravlev i Douwes uđu u ring, publiku će zagrijati Slovenac Samo Petje u još jednoj obrani svoje FFC titule. Iako Samo čvrsto i uvjerljivo drži svoj pojas, sutra ga čeka možda najveći izazov do sada.

Zahvalio bih se FFC-u na novoj ukazanoj prilici da branim titulu. Za ovaj meč sam se naporno pripremao i jedva čekam da to sutra svima pokažem!


A na to je i Petjeov protivnik Meletis Kakoubavas nadodao što sprema svom rivalu.

Samo je jako opasan protivnik, ali spreman sam na to. Sutra mu uzimam pojas!  Jako je samouvjeren i znam da je došao pobijediti, ali neka misli što hoće. Sutra ćemo vidjeti je li zaista toliko opasan.

I na kraju se svima obratio Florian Marku kojeg sutra u ringu čeka mlada nada srpske kick-boksing scene, Marko Adamović.

Ne mislim da je moj protivnik nešto posebno, ali vidjet ćemo sutra. Mogu vam samo reći da ću izaći kao pobjednik iz tog meča. A i pojas će uskoro biti moj! To vam obećajem.

Na Markua se nadovezao i Zovko koji je rekao da ovo definitivno neće biti Florianov zadnji nastup u FFC-u jer pobjeda ili poraz nisu ključan faktor za njegovu organizaciju. Na cijeni nije sama borba, nego i kvaliteta borca te njegova atraktivnost u ringu.

FFC 22 Atena je sutra u Faliro Olympic Hallu, a prijenos možete pratiti u 19 sati na Fight Channelu ili na www.fightchanneltv.com te na našem Četvrtom programu od 22.40.