Otpala i Buzov: Slomila nos u sudaru sa suigračicom

Izbornik hrvatske ženske košarkaške reprezentacije Braslav Turić neće moći računati na Teu Buzov u kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo 2017. protiv Francuske i Nizozemske.  

Buzov je slomila nos na treningu u sudaru sa suigračicom te se tako priključila ozlijeđenoj Luci Ivanković koja zbog upale Ahilove tetive također neće biti u dvobojima s Francuskinjama i Nizozemkama.  

Susret Hrvatske i Francuske na rasporedu je 20. veljače u Slavonskom Brodu, a s Nizozemkama naše košarkašice igraju u Osijeku 24. veljače. Dvoboj s Francuskinjama prenosimo u subotu na našem Četvrtom programu od 17.10.

Naše su košarkašice danas posjetile Dječji vrtić Cekin u Slavonskom Brodu. Igračice su imale namjeru iznenaditi dječicu, no doživjele su još veće iznenađenje – djeca iz vrtića pripremila su im doček koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Dočekala su ih u kockicama, nacrtala posebne crteže za njih i poželjela im sreću na utakmicama.Za dvoboj s odličnim Francuskinjama u SD Vijuš u Slavonskom Brodu izbornik Braslav Turić odredio je sljedećih 12 igračica: bekovi Shavonte Zellous, Jelena Ivezić, Antonija Sandrić, Iva Ciglar, Lana Pačkovski, Iva Borović; krila Ana Lelas, Ružica Džankić, Lea Miletić; centri Marija Režan, Ivana Tikvić i Ana-Marija Begić.

Nakon dva kola u skupini B kvalifikacija za ženski EuroBasket 2017. koji će biti održan u Češkoj, Hrvatska se nalazi na drugom mjestu s pobjedom i porazom. Vodeća je Francuska s učinkom 2-0, treća je Nizozemska (1-1), a četvrta Estonija (0-2). Na završni turnir EuroBasketa kvalificirat će se pobjednici iz devet kvalifikacijskih skupina te šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija.