Halilović danas protiv "svoje" Barcelone

Trener europskog nogometnog prvaka Barcelone Luis Enrique rekao je kako se hrvatski nogometaš Alen Halilović (19) razvija na posudbi u Sportingu iz Gijona, gdje stalno igra, na čemu je katalonski klub inzistirao kada ga je poslao u Gijon.

Sada ima minute koje smo tražili. Postoje stvari koje mora popraviti no igrao je gotovo u svim utakmicama. Kao mladi igrač nastavlja se razvijati, izjavio je u utorak Enrique.

U srijedu u zaostaloj utakmici španjolskog prvenstva Barcelona gostuje kod Sportinga, što će ofenzivnom veznom Haliloviću biti prvi susret protiv momčadi koja ga je ljetos poslala na jednogodišnju posudbu.

Trener Sportinga Abelardo Fernandez zahvalio je Barceloni što u Halilovićev ugovor nije stavila klauzulu koja bi mu zabranila igrati protiv matičnog kluba.

Kada se igrača posudi, šalje ga se da raste i napreduje, a sutrašnja utakmica je jedna od onih nakon kojih se postaje bolji, rekao je Fernandez.

Barcelona je vodeća momčad lige s 57 bodova, dok je Sporting šesnaesti s 23 boda.

Halilović je ove sezone s pet postignutih golova najbolji hrvatski strijelac u Španjolskoj, a uz to je i četiri puta asistirao za pogodak. Za momčad sa sjevera zemlje sudjelovao je u 23 utakmice.

Sporting je među najnezgodnijim momčadima u prvenstvu, a stadion El Molinon ima žestoku publiku. Morat ćemo igrati jako dobro i stvarati prilike, napomenuo je Enrique.