Proslava rođendana dodatni motiv za igrače Hajduka

Nogometaši Hajduka u subotu počinju proljetni dio sezone u HNL-a, a na Poljud stiže Slaven Belupo protiv kojeg će Hajduk proslaviti svoj 105. rođendan.

Nadam se da ćemo s dobrom igrom protiv Slaven Belupa s našim navijačima dostojno proslaviti rođendan kluba, jer je ipak ovo 105. rođendan našeg Hajduka. Cijenimo snagu Slaven Belupa, ali ako odigramo kako želimo onda ćemo slaviti s našim navijačima. Motiv je za svakog igrača istrčati pred velik broj navijača i to bi nas trebalo ponijeti prema pobjedi, naglasio je trener Splićana Damir Burić.

Strateg Majstora s mora naglasio je kako svlačionica s nestrpljenjem iščekuje dvoboj s Farmaceutima: S nestrpljenjem iščekujemo subotnju utakmicu jer smo naporno radili na pripremama te je sve dobro odrađeno.

Burić je svjestan kako je mladim igračima teško ostati pribran kada igraju pred svojim fantastičnim navijačima: Nastojimo maknuti pritisak s momčadi i pokušavamo da budu slobodni u svojoj izvedbi, no koliko god ih mi pripremamo na to, oni su ipak mladi i moraju steći takvo jedno iskustvo.

Prilika za mlađe igrače

Strateg Hajduka naglašava kako će mladi igrači dobiti priliku da se pokažu: Nekoliko igrača nas je napustilo, a mi ćemo ih pokušati nadomjestiti s našim mladim igračima, koji će sada dobiti priliku kako bi pokazali svoju vrijednost. Također je važno da je velik dio mladih igrača integriran u rad s prvom momčadi.

Burić je svjestan da su mu otišli važni igrači, ali naglašava kako je klub povećao konkurenciju za mjesta u momčadi: Napustila su nas tri vrlo kvalitetna igrača. Mijo Caktaš bio je jedan od najboljih igrača prvenstva, Goran Milović bio je zadužen za organizaciju obrane, a Andrija Balić je bio igrač sredine terena koji donosi prevagu i njihovi odlasci sigurno su hendikep za nas. No, uspjeli smo dovesti nove igrače tako da na svakoj poziciji imamo po dva ili tri igrača koji bi ih trebali nadomjestiti.

Burić je zadovoljan igračima koji su stigli u klub, ali naglašava kako im treba dati vremena da se pokažu u pravom svjetlu: Mi smo dobili dva kvalitetna igrača, a vrijeme će pokazati koliko će se oni brzo uspjeti aklimatizirati na našu igru.