Blanka Vlašić operacijom riješila bolnu Ahilovu tetivu

Blanki Vlašić je operativnim zahvatom u Turkuu u Finskoj uklonjen dio kosti koji joj je iritirao Ahilovu tetivu te bi joj trebalo ostati dovoljno vremena za oporavak i pripremu za nastup na Olimpijskim igrama, koje će se u kolovozu održati u Rio de Janeiru.

Nakon natjecanja u Splitu mi je doktor Đurović, koji je također bio tamo prisutan, pomogao da stupim u kontakt s ortopedskim kirurgom Janneom Sarimom iz bolnice Neo u Turkuu. On je odmah rekao da bi bilo dobro tu situaciju s Ahilovom tetivom i Haglund-petom, koja me muči već dvije godine, riješiti kirurškim zahvatom. Zapravo je bila riječ o rutinskom čišćenju koje je trajalo 40-ak minuta. Sve je prošlo u najboljem redu i doktor je jako zadovoljan, objavila je Blanka Vlašić na svojem službenom internetskom portalu.

Uz Blanku je tijekom operativnog zahvata u Finskoj bio i njezin fizioterapeut Nenad Bakula, koji je pratio zahvat i vodit će je kroz proces rehabilitacije.

Blanka Vlašić je otkazala sve nastupe u dvoranskom dijelu sezone i vjeruje da joj operacija neće značajnije poremetiti pripreme za nastup na Olimpijskim igrama: Nadam se da smo sve napravili na vrijeme i da ćemo imati dovoljno vremena za pripreme kako bih ovog ljeta skakala na razini svojih mogućnosti.

S preskočenih 195 cm na skakačkom mitingu u Splitu Blanka Vlašić drži treće mjesto na ljestvici najboljih ovogodišnjih rezultata.