Vlasnici Liverpoola odustali od poskupljenja ulaznica

Vlasnici kultnog engleskog kluba Liverpoola, američka tvrtka Fenway Sports Group objavila je kako odustaje od najavljenog poskupljenja ulaznica za sljedeću sezonu nakon masovnog protesta navijača na Anfieldu tijekom prošlotjedne prvenstvene utakmice protiv Sunderlanda.

Oko 10.000 navijača Redsa iz protesta je u 77. minuti napustilo tribine zbog najavljenog poskupljenja ulaznica na 77 funti za sljedeću sezonu. Vlasnici su se ispričali navijačima zbog mogućih briga koje su im svojom najavom prouzročili te najavili kako će cijena najskupljih ulaznica sljedeće sezone biti 59 funti.

Ovo je bio kaotičan tjedan. Uime svih iz Fenway Sports Groupa i Liverpool FC-a željeli bismo se ispričati zbog nemira koji je prouzročio naš plan cijena ulaznica za sezonu 2016./2017. Nas trojica je posebno zabrinula percepcija kako ne marimo za naše navijače, da smo pohlepni i da želimo izvući osobnu dobit nauštrb kluba. Istina je potpuno drugačija, objavili su na službenoj stranici kluba vlasnik John W. Henry, predsjednik Tom Werner i direktor Mike Gordon.

Vlasnici Liverpoola dodali su kako će prema novom planu prihodi od ulaznica sljedeće sezone biti isti onima ove.

Protest Liverpoolovih navijača poduprli su i navijači ostalih klubova pa je čak i britanski premijer David Cameron izjavio kako će parlament podrobno pratiti problem cijena ulaznica.