Ćorić bez četvrtfinala Rotterdama

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Rotterdamu, bolji od njega je u susretu 2. kola bio Francuz Gael Monfils sa 6:3, 5:7, 6:2 nakon sat i 56 minuta igre.

Prvi set završio je za samo 23 minute, a Monfils je u potpunosti dominirao. Francuz je izgubio samo dva poena u svojih pet servis-gemova, dok je Ćorić na početku dvoboja stalno bio u neugodnim situacijama na svom početnom udarcu.

U svom prvom servis-gemu Ćorić je spasio break-loptu, ali to mu nije uspjelo i kod rezultata 2-1 za Francuza, a taj se break pokazao i odlučujućim u prvom setu.

Statistika te prve dionice meča pokazala je nestvarne brojke kod servisa, oba su igrača pogodila čak 20 od 22 prva servisa, ali dok je Monfils osvojio 19 od tih 20 peona, Ćorić je bio na nedovoljno dobrih 65 posto realizacije.

Kada je Ćorić izgubio prvi gem drugog seta ne osvojivši niti jedan poen na svom početnom udarcu, činilo se kako će Monfils brzo riješiti susret. No, 19-godišnji Zagrepčanin je zaigrao mnogo odlučnije na suparnikov servis, te je već u drugoj igri drugog seta stigao do četiri break-lopte, no nije iskoristio ni 0-40 niti još jednu prednost. Ipak, u šestom gemu stigao je još jednom do 0-40, ali Monfils je još jednom stigao do izjednačenja, no Francuz nije uspio spasiti i osmu break-loptu, pa je Ćorić poravnao na 3:3.

Ćorić je kod 4:4 još jednom izgubio servis i stigao na prag poraza, ali je pokazao mentalnu snagu u sljedećem gemu kada je Monfils servirao za meč. Uspio je još jednom oduzeti servis suparniku i produžiti dvoboj, a kod svog vodstva od 6:5 realizirao je drugu set-loptu i odveo dvoboj u treći set.

Kao i u prva dva seta, Ćorić je lošije krenuo u odlučujući set izgubivši gem na svoj servis u prvoj igri. Imao je naš predstavnik priliku odmah vratiti izgubljeno nakon što je Monfils s nekoliko grešaka od 40-15 ponudio break-loptu Ćoriću, no iz duge izmjene udaraca koja je uslijedila kao pobjednik je izišao Francuz koji je potom osvojio i naredna dva poena za 2:0. Konačno rješenje susreta uslijedilo je u petoj igri u kojoj Ćorić nije iskoristio dvije lopte za 3:2 da bi Monfils realizirao drugu loptu za 4:1 uz dva breaka prednosti koja je sačuvao za konačnih 6:2.