ZOIM: Sedmero hrvatskih sportaša otišlo u Lillehammer

Sedmero hrvatskih sportaša koji će predstavljati našu zemlju na 2. zimskim olimpijskim igrama (ZOIM) od 12. do 21. veljače u Lillehammeru, otputovalo je u Norvešku.

Alpski skijaši 16-godišnja Lana Zbašnik i 17-godišnji Samuel Kolega propustili su konferenciju za medije jer su odlučili iskoristiti povoljne vremenske uvjete za još jedan trening. Uz njih, nastupit će nordijci 16-godišnja Gabrijela Skender i 15-godišnji Jakov Hladika, 17-godišnji biatlonac Mislav Petrović, 15-godišnji snowboarder Tino Stojak i 17-godišnja Karla Šola koja će nastupiti u monobobu.

Sportski rezultati nisu u prvom planu, ali naravno da svatko od natjecatelja želi pobijediti. Želimo vam da osvojite koju medalju, odnosno da ostvarite svoje ciljeve i vratite se zadovoljni, poručio je mladim sportašima predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Puno sportskih uspjeha poželio im je i glavni tajnik HOO-a Josip Čop naglasivši edukativnu dimenziju Zimskih olimpijskih igara mladih.

U Lillehammeru se očekuje nastup oko 1.100 sportaša u dobi od 15 do 18 godina iz 71 nacionalnog saveza, a natjecat će se u 70 sportskih disciplina sportova i sportskih grana koje su u programu ZOIM-a.

Svečano otvaranje Igara je u petak 12. veljače, kada i počinju prva natjecanja. Prvi nastupi mladih hrvatskih sportaša na su u subotu 13. veljače u alpskom i nordijskom skijanju.