[VIDEO] Lulić: Zdravko Mamić će i dalje vući najvažnije poteze

Sportski komentator Hrvatskog radija Davor Lulić prokomentirao je u Studiju 4 na Četvrtom programu HTV-a ostavku Zdravka Mamića na mjesto izvršnog predsjednika Dinama naglasivši kako to nije njegova prva ostavka.

Za mene je to bila očekivana odluka. Očekivao sam je možda i prije, jer Zdravko Mamić pritisnut optužnicama ne može funkcionirati u Dinamu kao što je navikao. Međutim, bitan je ovaj dio što ostaje kao savjetnik, što znači da nije otišao iz Dinama. Savjetnik u Dinamu može značiti svašta, a ovisno o raspletu ovih optužbi može se vrlo brzo vratiti na čelno mjesto. No, i ovako će sasvim sigurno vući bitne poteze. Ovo nije prvi put da podnosi ostavku i mislim da Zdravko Mamić nije otišao iz Dinama. On zna sve što se događa u Dinamu, a znat će i dalje, smatra dugogodišnji komentator utakmica Modrih Davor Lulić.

Osim utakmica Dinama, Lulić je i dugogodišnji komentator nastupa hrvatske nogometne reprezentacije te je prokomentirao i konferenciju za medije izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića povodom primjene novog Zakon o sportu: Ono što njih smeta što je novi zakon nedorečen. Također problematičan im je način izbora Skupštine i Izvršnog odbora, a koji je napravljen prema kako je naglasio Vrbanović prema želji jedne interesne skupine. To se prema svemu sudeći odnosi na udrugu Naš Hajduk. No, treba naglasiti kako HNS svoju snagu crpi iz toga što se HNS ne financira putem HOO-a, odnosno iz državnog proračuna te je financijski stabilan, a uz to djeluje prema pravilima UEFA-e i FIFA-e koja ne dopušta uplitanje politike u sport.

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu