Brbić: HNS djeluje izvan zakona, prijavit ćemo ga Sportskoj inspekciji

Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić najavio je podnošenje prijave Sportskoj inspekciji protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Prema njegovu tumačenju, tijela Saveza djeluju nezakonito nakon što HNS nije ništa poduzeo na usklađivanju svoje djelatnosti sa Zakonom o izmjenama i dopunama zakona o sportu koji danas stupa na snagu, a koji je Sabor RH usvojio u srpnju 2015.

Novinari su u ponedjeljak pitali Brbića što očekuje od Zakona o izmjenama i dopunama zakona o sportu, a on je odgovorio kako ne očekuje ništa jer ni na županijskim razinama ni na nacionalnoj razini struktura HNS-a nije ništa napravljeno na primjeni odredbi tog zakona.

Sada su na potezu državni organi, odnosno Sportska inspekcija i ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Hajduk će reagirati i prijavit ćemo sportskoj inspekciji da nisu ispoštovani zakoni Republike Hrvatske i da sva tijela HNS-a sada djeluju izvan zakona
, istaknuo je Brbić.

Zakonom o izmjenama i dopunama zakona o sportu zagovara se transparentnije financiranje sportskih kolektiva i podizanje standarda za dužnosnike u sportu, te da utjecaj lokalnih, to jest županijskih nogometnih saveza ovisi o rangu natjecanja pojedinih klubova iz svake od županije.