Mulaomerović za Stadion: Imat ćemo razumijevanja za Zupca

U večerašnjoj emisiji Stadion gostovali su trener Cibone Damir Mulaomerović i direktor kluba Domagoj Čavlović.

Cibona je prije pet dana izborila plasman u osminu finala FIBA Europa kupa, gdje će igrati protiv litavskog Juventusa iz Utene.

Odigrali smo vrlo dobru utakmicu, jako pametno i energično u obrani. Ono što je mene razveselilo je da je utakmicu završio najmlađi igrač Šiško sjajnim odlukama na terenu. Na kraju je tu našu hrabrost nagradila i lopta, rekao je Mulaomerović.

No uz uspjehe, Cibona je u posljednje vrijeme punila novinske stupce zbog slučaja mladog igrača Ivice Zupca koji je početkom godine prešao u Cedevitu, no Arbitražna komisija HKS-a presudila je da je igrač Cibone.

Nitko od njega nije dobio nikakav impuls nezadovoljstva. Što se tiče minutaže, ako igrač ima bilo kakav problem, prvo dođe na razgovor, prijavi problem. Dečko je vrhunski odradio trening prije puta, gdje je trener napravio jedan pokazni trening jer je bilo puno skauta, a nakon toga slijedilo je to pismo. Mi smo se upustili u pravnu bitku i sad se pokazalo da smo imali pravo i da je on i dalje naš igrač, rekao je direktor Cibone Čavlović.

On je naš igrač. Mora se pojaviti na treningu, a u koji status se vraća, to ćemo vidjeti. Neke stvari su se iz događale, neke teške riječi su pale, dodao je Čavlović.

Trener Mulaomerović ne vidi razlog takvu ponašanju, ali kaže, kad se Zubac vrati na trening, imat će razumijevanja jer se radi o mladom igraču.

Te riječi su bile neutemeljene. Nitko iz kluba nije natjerao Zupca na odlazak. Mislim da je to njegova odluka i odgovornost treba preuzeti on i ljudi koji su ga savjetovali. Međutim, kad se vrati, mi ćemo imati razumijevanja, ali treba imati razumijevanja i za ostalih 11 igrača, rekao je trener.

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu, a emisiju Stadion od sljedećeg tjedna pratite na Drugom programu HRT-a.