Borna Ćorić pridružio se Čiliću i Dodigu u 2. kolu Rotterdama

Bio je to odličan dan za hrvatske tenisače u prvom kolu ATP turnira u Rotterdamu. U drugo kolo prošli su Marin Čilić, Ivan Dodig, a dan je zaokružio Borna Ćorić.

Ćorić je nakon više od dva i pol sata igre svladao Nizozemca Thiema de Bakkera sa 7:6 (9), 4:6, 6:3.

Dvoboj Ćorića i De Bakkera obilježile su propuštene prilike s obje strane, a na kraju će više za svojima žaliti Nizozemac. Obojica su iskoristila po dvije break-lopte, Ćorić od 12, a De Bakker od 11 prilika, a De Bakker u prvom setu nije iskoristio niti jednu od čak 10 set-lopti.

Ćorić je u bolje započeo dvoboj, ali nije uspijevao oduzeti servis De Bakkeru.

Kod 1:1 imao je 0-40, a kod 4:4 još jednu break-loptu, a sva četiri puta De Bakker je pogodio prvi servis i otklonio opasnost. Potom je došao red na Nizozemca da propušta prilike, kod njegova vodstva od 5:4 stigao je do tri vezane set-lopte kod 0-40, te još jedne kod prednosti, a kod 6:5 je imao još jednu set-loptu, no Ćorić je upravo u tim trenucima odigravao najbolje poene.

U tie-breaku je De Bakker stigao do nove tri vezane set-lopte povevši sa 6:3, ali opet će Ćorić izvukao nekoliko odličnih udaraca. Potom su se igrači izmjenjivali sa set-loptama sve dok Ćorić nije iskoristio svoju drugu za 11-9 u odlučujućoj igri.

I kada se činilo da bi Ćorić trebao imati psihološku prednost u drugom setu, on je dva puta zaredom izgubio svoj servis, pa je De Bakker stigao do vodstva 4:1. Ćorić je vratio jedan break zaostatka i stigao do 0-30 kod rezultata 4:3 za De Bakkera, ali nije se uspio u potpunosti vratiti u drgui set kojega je Nizozemac osvojio sa 6:4.

Ključni gem trećeg seta i čitavog meča bio je osmi koji jer trajao čak 12 i pol minuta, a u kojemu je Ćorić realizirao svoju tek sedmu break-loptu za odlučujuću prednost od 5:3. Potom je bez izgubljenog poena odservirao za meč. Inače, prvi je priliku za break u trećem setu imao De Bakker kod rezultata 2:2, ali u toj je situaciji njegov udarac zapeo za vrh mreže.

U 2. kolu Ćorić će igrati protiv boljeg iz ogleda između Francuza Gaela Monfilsa i Latvijca Ernestsa Gulbisa.Marin Čilić  je do drugog kola došao pobijedivši sa 7:6 (5), 6:4 Uzbekistanca Denisa Istomina. Uspješan je bio i Ivan Dodig koji je bio bolji od Francuza Benoita Pairea sa 6:3, 7:6 (4) poslije sat i pol igre.

U 2. kolu Čilić, koji je postavljen za drugog nositelja u Rotterdamu, igrat će protiv pobjednika susreta između Talijana Andreasa Seppija i Luksemburžanina Gillesa Mullera, dok Dodig čeka boljeg iz ogleda između Nijemca Philippa Kolschreibera i još jednog Francuza Juliena Benneteaua. Ukoliko obojica budu uspješni i u 2. kolu Čilić i Dodig će se sastati međusobno u četvrtfinalu.