Mamić o mogućim pojačanjima Diazu i Boilesenu: Sve je otvoreno

Nakon priprema u Rovinju i Španjolskoj, nogometaše Dinama u srijedu čeka utakmica četvrtfinala Hrvatskoga kupa protiv Intera.

Nisam presretan pripremama u nogometnom smislu jer iz puno objektivnih razloga nismo napravili što smo htjeli, a to je standardizirali momčad, rekao je za službenu Dinamovu stranicu trener Zoran Mamić u čijoj je momčadi puno ozlijeđenih.

Na susretu sa Šahtarom Schildenfeld je dobio jaki udarac u šaku i nešto je puknulo, a Eduardo je utakmicu branio sa slomljenim prstom. Tome još dodamo tešku ozljedu Pivarića, Soudanija koji je propustio dio priprema, Brekalu je također puknuo prst, odnosno Taravela, Sigalija i Pjacu koji nisu odradili pripreme kako treba. Dobro je svakako što, osim Pivarića, svi bi ostali igrači ubrzo trebali biti na terenu, ističe Mamić.

Upravo su brojne ozljede jedan od glavnih razloga nešto lošijih rezultata na pripremama: Ovo je prvi puta da imamo niz lošijih rezultata, ali ne vidim problem u tome. Pripreme i prijateljske utakmice su jedno, a natjecateljski susreti ipak nešto sasvim drugo. Sada ćemo spustiti intenzitet rada i ne sumnjam da će momčad s time biti bolja, lakša i brža.

Priliku su na pripremama dobili mladi igrači koje predvodi već iskusni Ante Ćorić: Fizički je ojačao i treba biti važan dio naše momčadi te dobiva slobodu u našoj igri, ipak u nekim segmentima mora dići razinu koncentracije i odgovornosti u igri.

Zbog ozljeda Pivarića i Muse, mogući je dolazak novih igrača u Dinamo. Još gledamo dva igrača koji su nam se jako svidjeli. Jedan od njih je Jose Angel Diaz koji je iz Rome došao u Porto i koji u obzir dolazi tek od ljeta, a drugi je Nicolai Boilesen iz Ajaxa koji je bio čak i njihov kapetan, ali se nije dogovorio s klubom oko novog ugovora koji mu traje do ljeta. Vidjet ćemo što će biti od toga, rekao je Mamić.

Pred Dinamom je derbi s Rijekom 21. veljače na Maksimiru. Već sam nekoliko puta rekao da je Rijeka uz Dinamo najozbiljniji klub u Hrvatskoj. Hajduk je imao dobar prvi dio sezone, ali ako se gleda cijela godina mislim da ipak teško mogu pratiti nas i Rijeku. Ipak, drago mi je da i jedni i drugi, osim što stvaraju pritisak na nas, sada stavljaju i na sebe, jasno govore da žele biti bolji i to je dobro za hrvatski nogomet i sve nas, zaključio je trener.