Pobjeda tenisačica za kraj

Hrvatska Fed Cup reprezentacija svladala je Portugal rezultatom 2:0 u posljednjem susretu na ovogodišnjem turniru Skupine 1 u izraelskom Eilatu.

Bio je to okršaj bez osobitog rezultatskog značenja, ali ipak važan, jer je pobjedniku donosio dodatne bodova za plasman na rang listi reprezentacija u ovom natjecanju (koja je mjerodavna za određivanje nositelja prilikom ždrijebanja).

Silvija Njirić je svladala Mariju Joao Koehler sa 6:4, 6:3 te ostvarila svoju prvu pobjedu u Fed Cup mečevima, a pobjednički bod Hrvatskoj donijela je Ana Konjuh nadigravši Michelle Larcher de Brito sa 6:2, 6:2 pa nije bilo potrebe za odigravanjem dvoboja parova.

S turnira u Eilatu u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu 2 Fed Cupa odlaze Belgija i Ukrajina. Belgijke su s 2-0 nadigrale Veliku Britaniju, a istim su rezultatom Ukrajinke bile bolje od Izraela.

U Skupinu 2 Euro-afričke zone preselit će Južnoafrička Republika i Švedska. Mađarska je s 2-0 pobijedila Južnoafrikanke, a Turkinje su, također s dvije pojedinačne pobjede, izbacile Švedsku.