Cedevita ipak bez Zupca: HKS arbitrirao da je igrač Cibone

Talentirani mladi centar Ivica Zubac, koji je 7. siječnja potpisao za Cedevitu, koja ga je dan kasnije i predstavila, ipak ostaje igrač Cibone, presudila je Arbitražna komisija HKS-a.

Hrvatski košarkaški savez odlučio je tako poništiti prvostupanjsku odluku povjerenika za natjecanja A-1 muške lige Dražena Jendriša, prema kojoj je Cedevita registrirala Zubca, a ova odluka je - konačna.

Nakon Lovre Mazalina i Marka Arapovića, Zubac je bio, odnosno treba biti, treći mladi igrač koji je iz Savske preselio u redove hrvatskog prvaka.

Prvog radnog dana ove kalendarske godine Zubac je podnio zahtjev za raskid ugovora s Cibonom zbog kašnjenja s isplatom ugovornih obveza. U tom trenutku Cibona mu je bila dužna tri mjesečne rate, te je odmah sljedeći dan potpisao ugovor na tri i pol godine s Cedevitom.

No, Cibona je istoga dana kada je Zubac potpisao za Cedevitu Zupcu isplatila sve zaostatke, te osporila pravovaljanost ugovora između Zupca i Cedevite.

Zubac, 212 cm visoki centar, bio je važan igrač hrvatske juniorske reprezentacije koja je prošle godine osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Heraklionu sa 17,6 koševa i 7,9 skokova, a ove je sezone zbog ozljede odigrao tek pet utakmica u ABA ligi za Cibonu (6,8 koševa, tri skoka). S klubom iz Savske je službeno raskinuo ugovor zbog neisplate ugovornih obaveza, a neslužbeno zbog nezadovoljstva minutažom.

Od odlaska iz Cibone u Cedevitu mladi košarkaš nije odigrao niti jednu utakmicu jer nije imao pravo nastupa u ABA ligi, a u Euroligi bi stekao pravo nastupa tek od osmoga kola Topa 16.