Balić predstavljen u Udinama: Dolazak je bio najbolji izbor

Dojučerašnji nogometaš splitskog Hajduka 18-godišnji veznjak Andrija Balić u petak je i službeno predstavljen kao novi igrač talijanskog prvoligaša Udinesea. Na prvom susretu s novinarima mladi je nogometaš istaknuo da je dolazak u Udine bio najbolji izbor za njegovu karijeru.

Balić će u prugastom bijelo-crnom dresu nositi broj 99, baš kao i u Hajduku.

U počecima sam nosio broj 10. No, onda sam ga zamijenio brojem 99 i odigrao nekoliko dobrih utakmica s tim brojem na leđima. Tako sam ga zavolio, objasnio je Balić izbor na konferenciji za medije na kojoj je istaknuo želju da igrajući za Udinese nastavi svoj igrački napredak.

Za moj razvoj i moju karijeru, dolazak u Udinese je bio najbolji izbor. Uvjeren sam da ću ovdje imati priliku igrački rasti i dobro se uklopiti u momčad, rekao je Balić kojeg su Talijani počeli uspoređivati s proslavljenim Andreom Pirlom.

Ne smetaju me takve usporedbe. Naravno da mi godi kad me uspoređuju s tako velikim igračem. No, moj je idol Iniesta, otkrio je Balić u razgovoru objavljenom na službenom internetskom portalu Udinesea.

U svlačionici novog kluba pridružit će se sunarodnjaku, dvije godine starijem napadaču Stipi Perici, kojeg je Chelsea posudio momčadi iz Udina. No, Balić je otkrio da u Italiju nije došao samo nastaviti proces nogometne izobrazbe već da želi napredovati i na drugim poljima: Već od danas ću početi učiti talijanski kako bih što prije srušio jezičnu barijeru. Želim čuti svaki savjet koji će mi pomoći u igračkom napretku.

Iako mu je tek 18 godina, Balić se osjeća spremnim za natjecanje u jednoj od najzahtjevnijih nogometnih liga svijeta: Da ne mislim da sam spreman, ne bih ni bio ovdje. U svlačionici su me odlično prihvatili. Nadam se da ću uskoro dobiti priliku. No, trener će odlučiti kada i koliko ću igrati.

Balić bi debi u dresu Udinesea mogao imati u nedjelju na gostovanju kod Milana, a prvi put bi pred domaćim navijačima mogao zaigrati 14. veljače kad će u Dacia Areni gostovati Bologna.

Nakon 23 kola Udinese je na 14. mjestu Serie A s 26 bodova, sedam više od Carpija, nabolje od tri momčadi koje se nalaze u zoni ispadanja.