MMA debi Robina van Roosmalena 19. veljače u Ateni

Jedna od vodećih europskih borilačkih promocija, Final Fight Championship, svoju će 22. priredbu održati 19. veljače u Ateni te će to ujedno biti i prvi event FFC-a u 2016. Kako je već najavljeno, u glavnom grčkom gradu će u svom MMA debiju nastupiti najbolji svjetski kick-boksač u kategoriji do 70 kilograma – Robin Van Roosmalen.

FFC 22 se održava u novoj dvorani Faliro Olympic Hall. Grčka je 6. europska država koja će ugostiti Final Fight Championship. Priredba u Ateni bila je planirana još za 2015., no zbog objektivnih razloga sve je pomaknuto za početak ove godine. Za svoj prvi dolazak u Atenu, FFC je pripremio odličan popis borbi koji vrvi velikim zvijezdama.

MMA debi Roosmalena

Pregled svakako valja krenuti s već spomenutim MMA debijem najboljeg svjetskog kick-boksača u lakoj kategoriji, Robina Van Roosmalena. Orsat Zovko zasigurno prima čestitke jer je slavni sportaš izabrao upravo FFC kao svoju platformu iz koje kreće u MMA karijeru. Ovaj aktualni Gloryjev prvak već nekoliko godina trenira i parteraške discipline te je u 26. godini odlučio okušati se u borilištu s malim rukavicama.

Sada već  ustaljena praksa kojom su krenuli Cro Cop, Mark Hunt, Alistair Overeem, Pat Barry i druge MMA zvijezde nikako nije lagan zadatak, posebno na početku kada će se Nizozemac susretati s mnogo iskusnijim protivnicima. Za razliku od kick-boxinga gdje se bori u lakoj kategoriji, za slobodnu borbu je odlučio spustiti težinu i natjecati se u pero diviziji.

U Ateni će na drugoj strani borilišta stajati domaći borac Athinodoros Michailidis. Grk, koji se natječe pod engleskom zastavom, ukupno u karijeri ima 11 profesionalnih mečeva od čega 6 pobjeda i 5 poraza. Nastupao je po mnogim britanskim borilištima uključujući i poznati UCMMA. U zadnja dva nastupa je poražen sudačkim odlukama što je svakako dobra vijest za Roosmalena.

Vasić vs. Maisuradze

Nakon impresivnog slavlja u Rijeci, u FFC ring se ekspresno vraća David Vasić iz pulskog Trojana. Njemu će se suprotstaviti naturalizirani Grk, a zapravo Gruzijac Zauri Maisuradze. I njega smo nedavno gledali u FFC-u kada je na priredbi u Zagrebu (FFC 20) poražen od Igora Pokrajca. U međuvremenu se Maisuradze preselio u njemu prirodniju srednju kategoriju.

U posljednja, odnosno prva dva dvoboja MMA programa vidjet ćemo čak tri domaća borca. Bugaru Vladislavu Genovu, koji za sada ima jedno slavlje u FFC-u, suprotstavit će se Alexandros Papadimitriou. Dvoboj će se održati u lakoj kategoriji do 70 kilograma.

Grčki obračun u velteru, a ujedno i dvoboj koji će otvoriti MMA dio, čine Alexandros Dimaras i John Paleologos. Dimaras ima tri pobjede i dva poraza u profesionalnoj karijeri, dok se njegov sunarodnjak Palaiologos ima sedam pobjeda i izgubljena dvoboja.

FFC 22 – Atena, 19.2.

MMA:

Robin Van Roosmalen (NIZ) vs. Athinodoros Michailidis (ENG/GRČ), -66kg
Darko Stošić (SRB) vs. Emil Zahariev (BUG), HW
Pavel Doroftei (MOL) vs. TBA, -84kg
David Vasić (HRV) vs. Zauri Maisuradze (GRČ/GRU), -84kg
Alexandros Papadimitriou (GRČ) vs. Vladislav Genov (BUG), -70kg
Alexandros Dimaras (GRČ) vs. John Palaiologos (GRČ), -77kg

FFC 22 – Athena, 19.2.

KB:

Pavel Zhuravlev (UKR) vs. Brian Douwes (NED), -95kg
Samo Petje (SLO) vs. Meletis Kakoubavas (GRE), -70kg
Antonio Plazibat (CRO) vs. Sergei Masloboev (LT), -95kg
Tomislav Čikotić (CRO) vs. Marius Munteanu (ROM), HW
Marko Adamović (SER) vs. Florian Marku (ALB), -70kg
Jasmin Bajrović (CRO) vs. Dimitris Chiotis (GRE), -77kg