Neugodna vijest: Rukometaši po OI u "neprijateljskoj" Danskoj

Loša vijest došla je iz sjedišta Međunarodne rukometne federacije (IHF). Naime, nakon što su hrvatski rukometaši dobili vrlo jaku kvalifikacijsku skupinu za Olimpijske igre, sad su doznali i da će domaćin turnira, koji će se održati od 8. do 10. travnja, biti danski Herning, a Danska je jedna od momčadi protiv koje ćemo se boriti za prva dva mjesta.

Kvalifikacije za OI: Hrvatski rukometaši u najtežoj skupini

Rasplet Europskog prvenstva rukometaša u Poljskoj hrvatskoj reprezentaciji donio je najtežu kvalifikacijsku skupinu za Rio de Janeiro, u njoj će se za dvije olimpijske vize boriti Hrvatska, Norveška, Danska i Bahrein.

Zasad imamo samo neformalnu informaciju, ali ona je sigurno točna, Danci su dobili taj privilegij nakon što im je dodijeljeno i domaćinstvo jedne od skupina ženskih kvalifikacija za Rio de Janeiro. Teško nam je sada reagirati, napraviti bilo što konkretno dok ne dobijemo i pisani otpravak i obrazloženje odluke koju je donio IHF. Ne znamo po kojem su se kriteriju vodili, niti koja je konkretna 'adresa' na koju se možemo žaliti. I da li se uopće možemo žaliti ili je odluka konačna. U svakom slučaju nešto ćemo poduzeti, rekao je i prije službene objave informacije o domaćinstvu tajnik HRS-a Damir Poljak Sportskim novostima.

Hrvatska prvu utakmicu u Herningu igra protiv Danske, drugu protiv Bahreina, a treću protiv Norveške.

Od mogućih pet olimpijskih nastupa hrvatski rukometaši nisu bili samo na OI-ju u Sydneyju 2000., 1996. u Atlanti i 2004. u Ateni osvojili su zlatne medalje, 2012. u Londonu bili su brončani, a 2008. u Pekingu četvrti.