Novim pojačanjima Rijeka računa na visoke domete

Florentin Matei, dvadesetdvogodišnji Rumunj kojemu u domovini tepaju da je novi Hagi, predstavljen je sinoć na Rujevici na utakmici u kojoj je Rijeka s pet prema nula deklasirala slovenskog prvoligaša Rudar iz Velenja. Došao sam po trofeje, rekao je Matei.

Ovo je dobra momčad koja može osvojiti prvenstvo i boriti se za ulazak u Ligu prvaka. To je u svakom slučaju dobra prilika za mene i moju momčad, kazao je Matei.

Prije Mateija za Rijeku je potpisao Mario Gavranović, Švicarac hrvatskih korijena koji se želi vratiti u svoju reprezentaciju nakon dulje stanke zbog teže ozljede. Jučer je i asistirao i zabijao, što se od njega i očekuje.

S povratnikom Josipom Brezovcem i Asmirom Kajevićem, koji je došao iz solidne švicarske lige, Rijeka doista može računati na visoke domete. Sharbinijev i Radoševićev dolazak brzo će se zaboraviti, a vratar Vargić odlazi tek na ljeto - takav je dogovor s talijanskim prvoligašem Laziom.

Matjaž Kek muku muči s ozlijeđenim igračima, trenutačno su osmorica na popisu liječničke službe. Kad se vrate u puni pogon, Rijeka će sigurno istaknuti ozbiljnu kandidaturu za naslov prvaka.