Fed Cup: Hrvatice otvaraju s Estonijom, Vekić otkazala nastup

Hrvatska Fed Cup reprezentacija prvi će susret u ovogodišnjem natjecanju Skupine 1 Euroafričke zone u Eilatu odigrati protiv Estonije u srijedu.

Početak je u 15:30 sati po srednjoeuropskom vremenu, a to će biti prvi od ukupno tri susreta u natjecanju u grupi C, u kojoj su još domaćin Izrael te Turska.

Samo prvoplasirana reprezentacija plasirat će se u razigravanje, u kojem će igrati s najboljim sastavom iz grupe A (Švedska, Portugal i Ukrajina), a pobjednik tog susreta plasirat će se u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

Hrvatska je u Izraelu u sastavu Ana Konjuh, Tena Lukas, Silvia Njirić i Darija Jurak, nakon niza problema. Donna Vekić je za ovu priliku morala promijeniti prioritete i umjesto u Fed Cupu ovog tjedna igrat će na turniru u Australiji. Umjesto nje u reprezentaciju je uvrštena Petra Martić, no ona se prošlog tjedna ozlijedila u Francuskoj. Jana Fett će zbog ozljede morati pauzirati četiri do šest tjedana, a Tereza Mrdeža je operirala lijevo rame i ne može igrati do kraja ožujka.

Unatoč svemu, hrvatske tenisačice pokušat će ostvariti što bolji rezultat, za početak protiv Estonije, za koju su prijavljene Anett Kontaveit, Valeria Gorlats i Maileen Nuudi.