Parkeru pretrpan raspored: Zbog prinove upitan nastup na OI

Najbolji francuski košarkaš i zvijezda San Antonio Spursa Tony Parker (33) mogao bi propustiti Olimpijske igre u Rio de Janeiru, naravno ako se Francuska plasira na njih.

Parker je u utorak objavio da njegova supruga Axelle Francine i on čekaju drugo dijete, a termin poroda je krajem srpnja.

Morat ću razgovarati s vodstvom reprezentacije, ali i pregovarati sa suprugom. Bit će jako teško, raspored je prepun, rekao je Parker koji je od 2013. u braku s francuskom novinarkom Axelle Francine. Par već ima dvogodišnjeg sina Josha. Od 2006. do kraja 2010.  bio je u braku s glumicom Evom Longorijom.

Njegova izjava iznenadila je vodstvo Francuskog košarkaškog saveza. Predsjednik Jean-Pierre Siutat i tehnički direktor Patrick Beesley su poručili kako nisu razgovarali s Parkerom, dodavši kako se nadaju da će se ipak pronaći zajedničko rješenje.

Francuze od 4. do 10. srpnja očekuje kvalifikacijski turnir u Manili na kojem će igrati u skupini protiv Filipina i Novog Zelanda. U drugoj skupini će snage odmjeriti Turska, Senegal i Kanada, a samo pobjednik turnira ide u Brazil.

Olimpijske igre su od 6. do 21. kolovoza.

Francuska košarkaška reprezentacija je osam puta nastupila na OI, a najveći uspjeh ostvarila je 1948. i 2000. godine osvojivši srebrne medalje.