Montpellier: Ćorić treći turnir zaredom ispao u prvome kolu

Hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od nastupa na ATP turniru u francuskom Montpellieru. Izgubio je u prvome kolu od  35-godišnjeg njemačkog veterana Michaela Berrera 6:7 (5), 2:6.

Ćorić je izgubio od 121. igrača svijeta u meču koji bi vjerojatno dobio da je uspio realizirati brojne prednosti u prvom setu. Zagrepčanin je prvi napravio "break" za 2:1, ali je Berrer u osmom gemu izjednačio na 4:4 pa je prvi set odlučen u "tie-breaku" u kojem je igrač na servisu dobio samo pet od 12 poena. Ćorić je i tu propustio veliku prednost jer je vodio s 5:3, a zatim izgubio četiri poena u nizu i prvi set.

Drugi set je ljevoruki Nijemac počeo oduzimanjem Bornina servisa, a drugi izgubljeni servis kod 3:1 značio je i kraj borbe Ćorića za pobjedu. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Nijemca, koji je najbolji tenis u karijeri igrao u Zagrebu, gdje je dvaput bio u finalu sada ugašenog ATP Croatian Indoorsa.

Ćorić je godinu počeo sjajno, igrao je i izgubio svoj prvi ATP finale u karijeri u Chennaiju, a potom je ispadao u prvim kolima Sydneya, Australian Opena i sada Montpelliera.

U Montpelliereu igra i Marin Čilić, koji je kao drugi nositelj bio slobodan u prvome kolu, a u drugome kolu igra s Nijemcem Alexom Zverevom.