Kup: Zadar čeka Cibonu ili šibenski Jolly JBS

Poznati su polufinalni parovi na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića, koji će se 17. i 18. veljače održati u Zadru, odnosno u dvorani Krešimira Ćosića u Višnjiku. Branitelj naslova Cedevita igrat će protiv riječkog Kvarnera 2010, a domaćin Zadar čeka boljeg iz posljednjeg četvrtfinalnog ogleda između šibenskog Jollyja JBS-a i Cibone, koji će se igrati 10. veljače.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su 17. veljače. Od 17.30 igrat će Cedevita i Kvarner 2010, a od 20 sati Zadar i bolji iz dvoboja Jolly JBS - Cibona. Finalna utakmica na rasporedu je 18. veljače s početkom u 19 sati, a sve utakmice bit će prenošene na Četvrtom programu HTV-a.

Već prema tradiciji, parove polufinala izvukao je Krešimir Petar Ćosić, sin pokojnog Kreše Ćosića, u nazočnosti svoje majke Ljerke, čelnika HKS-a i predstavnika klubova.

Nama je čast biti ovdje, sudjelovati u cijelom događanju. Drago mi je da se Kup vratio u Zadar, iako je lijepo bilo i u Vukovaru, gdje je bilo posebno ozračje. Neka atmosfera bude kao što je bila kad je Krešo igrao u Zadru, naglasila je Ljerka Ćosić.

Ždrijebom su najmanje zadovoljni bili Riječani. Jako drago da se Kup vraća u Zadar. Jedino mi nije drago što je Krešo izvukao Cedevitu, kao prošle godine. Nadam se da ćemo bolji otpor pružiti nego prošle godine, izjavio je Nenad Maravić, tehniko Kvarnera 2010.

Zadar je posljednji put bio domaćin završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića prije sedam godina, a tada je naslov osvojila Cibona. Prošlogodišnji naslov osvojen na turniru u Vukovaru pobjedom u finalu nad Zadrom brani Cedevita. Najuspješnija momčad u Kupu je Cibona sa sedam naslova uz još osam nastupa u finalu, a Zadar ima šest naslova i šest poraza u finalima.