Rukometni junaci: Sad znamo da smo napravili veliku stvar

Nakon osvojene rukometne bronce na Europskom prvenstvu u Poljskoj hrvatski rukometaši vratili su se u Hrvatsku.

Predsjednica i premijer primili brončane rukometaše

[SNIMKA DOČEKA] Kauboji zapalili središte Zagreba

[VIDEO] Povratak brončanih rukometaša: Ni mi nismo bili sigurni koliko vrijedimo

Dvojica ponajboljih, Marino Marić i Ivan Stevanović, gostovali su u emisiji Stadion.

Kratki presjek možete pročitati, a cijeli razgovor pogledajte i poslušajte u videu, kao i izjave Petra Metličića i Željka Babića.

O dočeku u Zagrebu i o tome da li je bronca uspjeh?

Marić: Lud turnir, svega je bilo, uzbudljivih utakmica, uzbudljivih rezultata. Kad smo nakon svega osvojili broncu i došli u Hrvatsku, imali smo doduše osjećaj da smo napravili dobru stvar, ali nismo bili sigurni da je to to, a onda kad smo vidjeli sve te ljude na dočeku, svu tu energiju, osjetili smo da imamo tu koheziju s javnošću, to je stvarno super.

Konto rukometnih medalja je sve veći, je li ova medalja posebna?

Stevanović: Dogodila se mala smjena generacija, došao je drugi stožer, jedan drukčiji način rada se uveo, sve je bilo novo, i nama i njima.

O igri toplo-hladno i porazima od Francuske i Španjolske.

Marić: Igrali smo toplo-hladno, da, bilo bi dobro naći zlatnu sredinu. Tek nakon Norveške, taj Island je bio prijelomna utakmica, tu smo se nekako osjetili u sportskom žargonu, razvalili smo taj Island, pa Makedoniju... S Francuskom smo ušli optimistično, no bilo je veliko hlađenje, kao i sa Španjolskom. Pokušali smo, ali nije bilo te super energije kao protiv Poljaka i evo Norvežana.

O čudu protiv Poljske...

Marić: Šalili smo se na račun toga da se može dogoditi čudo, ali kad smo ušli u dvoranu i vidjeli da Norvežani stvarno pobjeđuju Francuze, rekli smo "ma hajde, probat ćemo", i eto, Ivan se razbranio, mi odigrali svoje...

Stevanović: Vjerojatno se tako nešto kao protiv Poljske neće nikad ponoviti. To je bio jedan splet okolnosti. Kad smo poveli pet razlike, pomislio sam "je li moguće da ćemo se odvojiti?"... Nije Poljacima bilo lako, ruka se skrati.

O izborniku Babiću.

Stevanović: On mi je bio trener u Sloveniji, tako da sam znao kako radi. Meni je uvijek ugodno raditi s njim, dobro se taktički spremimo za protivnika i znamo što nam je raditi.

Marić: On nas uvijek iznenadi, kad očekujemo da će nešto reći opširno, on to skrati. Mi ga možda nekad malo krivo shvatimo. Treba prvenstveno biti čovjek, kad osjetiš ljudskost s druge strane, onda je sve lagano. Mislim da imamo zaista super suradnju s izbornikom.

Što Marić i Stevanović misle o olimpijskim kvalifikacijama, Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, o sebi i suigračima, ali i  o drugim temama pogledajte u videu.