Guardiola od sljedeće sezone preuzima Manchester City

Pep Guardiola od sljedeće sezone novi je trener Manchester Cityja, objavio je engleski prvak. Na trenerskoj stolici Guradiola će naslijediti Manuela Pellegrinija koji klub vodi od 2013. godine.

Španjolski strateg potpisao je ugovor s aktualnim prvakom Premiershipa na tri godine. Guardiola je do sada vodio Barcelonu i Bayern s kojima je osvojio sve moguće titule koje se u svijetu klupskog nogometa mogu osvojiti. Hoće li mu tu uspjeti i sa Manchester Citiyem vidjet ćemo u sljedećoj sezoni.

Pellegrini će klub napustiti 30. lipnja, a o vijesti da će ga nasljediti Guardiola Čileanac je rekao kako je to znao još prije mjesec dana i da je uprava Cityja bila korektna i na vrijeme ga o svemu obavijestila.

Iz poštovanja prema Manuelu Pellegriniju i igračima, klub želi ovu odluku objelodaniti kako bi se uklonio nepotreban teret nagađanja, kaže se u priopćenju kluba.

Manuel, koji u potpunosti podržava ovu odluku o objelodanjivanju vijesti, u cijelosti je fokusiran na ostvarivanje ciljeva za ovu sezonu i zadržava predanost u vođenju Cityja, dodaje se u priopćenju.

Guardiola je s Barcelonom, koju je vodio od 2008. do 2012. godine, osvojio dva naslova pobjednika Lige prvaka i tri naslova prvaka Španjolske , dok je s Bayernom, kojeg je preuzeo 2013. godine, osvojio dva naslova prvaka Njemačke.