[VIDEO] Ni mi nismo bili sigurni koliko vrijedimo

Hrvatski rukometaši vratili su se iz s Europskog prvenstva u Poljskoj u kojoj su osvojili brončanu medalju. Na Trgu bana Josipa jelačića u tijeku je svečani doček.

Stream svečanog dočeka na Trgu bana Josipa Jelačića.

Kapetan Marko Kopljar istaknuo je kako je i zanjih bila nepoznanica koliko vrijede: Noć je bila malo naporna i zbog putovanja, ali izrazito smo sretni zbog brončane medalje. Uoči prvenstva ni mi nismo bili sigurni koliko smo jaki, jer smo pomladili ekipu te imali mnoštvo problema s ozljedama, ali na kraju je sve ispalo super.Debitant u reprezentaciji, 33-godišnji Ivan Stevanović nije krio zadovoljstvo: Već u utakmici protiv Poljaka napravili smo čudo, a ovo kasnije bilo je fantastično. Stvarno smo super ekipa i cijelo vrijeme držali smo se zajedno. Bio je to dug i naporan put od mjesec dana, ali ispatilo se.

Marino Marić svjestan je velikog uspjeha, ali žali za finalom: Ostala je mala žal što nismo uspjeli otići do kraja, ali stvarno smo sretni i drago nam je što sada možemo proslaviti s našim navijačima. Ljudi su možda zaslužili i bolju našu igru, jer igrali smo malo toplo/hladno, ali uspjeli smo izgurati do kraja. Stvarno je bio ludi turnir, ali uspjeli smo izgurati do bronce. To je veliki uspjeh, ali znate kada dođete do polufinala, onda želite do kraja. 

Babić: Dobili smo ekipu, dobili smo mladost

Nismo očekivali medalju, ali smo se kvalitetno pripremali za nju svaki dan. Nikada ne znaš kako će sve završiti, na kraju je ispalo fantastično. Dobili smo ekipu, dobili smo mladost i pružili smo radost hrvatskom narodu, izjavio je po dolasku izbornik Željko Babić.

Hrvatski izbornik još se jednom zahvalio svojim suradnicima i igračima na uspjehu u Poljskoj: Ne volim biti na televiziji i u medijima, iako znam da je i to dio mojeg posla. Igračima sam to već rekao, međutim želim im se još jednom javno zahvaliti. Uz njih i suradnike u stručnom stožeru postao sam bolji trener i bolji čovjek.

Izjave Kopljara, kao i Ivana Stevanovića, Antonija Kovačevića, Marina Marića i izbornika Željka Babića pogledajte u prilogu.